Mikel: “Dalić je neprofesionalan i ne smije kalkulirati u zadnjem kolu“!

Mikel: “Dalić je neprofesionalan i ne smije kalkulirati u zadnjem kolu“!

Kapetan Nigerijaca iznio je optužbe prema izborniku Vatrenih.

Foto: Goal.com

Nakon što je Nigerija u utakmici drugog kola skupine D s 2:0 slavila protiv Islanda, postoji mogućnost da prođe dalje. To bi se dogodilo ukoliko Island ne bi pobijedio Hrvatsku s velikim brojem pogodaka te ako bi Nigerijci remizirali protiv Argentine, dok bi u slučaju pobjede nad Argentinom sigurno prošli dalje.

No, naravno, u kombinaciji je i Island. Skandinavci se nadaju pobjedi protiv Hrvatske, koja bi ih ostavila u matematičkoj šansi za prolaskom u osminu finala, a izbornik Vatrenih već je najavio da će u susret ući bez najjačih igrača.

“U susretu protiv Islanda moramo misliti i o osmini finala. Imamo igrača kojima prijeti suspenzija zbog kartona i oni sigurno neće igrati jer bi to bio preveliki rizik. A stavit ću i igrače koji još nisu igrali na ovom Mundijalu, tako da će definitivno biti promjena u sastavu“, izjavio je Zlatko Dalić nakon utakmice protiv Argentine.

No, nije se to svidjelo Nigerijcu John Obi Mikelu, koji je optužio izbornika nogometne reprezentacije:

“Nikako ne mislim da je ta njegova izjava bio dobar potez. Upravo suprotno, jer je ovo ogroman turnir u kojemu se ne smije odmarati igrače i time kalkulirati i ugroziti nečiji prolazak. Morate biti profesionalni i igrati s najboljom ekipom“, izjavio je kapetan Nigerije.