Mikulić: “Cilj su Olimpijske igre 2020.”

Mikulić: “Cilj su Olimpijske igre 2020.”

Ivan Mikulić - prvak svijeta, ponos Hrvatske i grada Splita...

Foto: Tomislav Pušić

U prostorijama Instituta za kineziologiju, Kineziološkog fakulteta u Splitu održana je tiskovna konferencija svjetskog prvaka u para-taekwondo-u Ivana Mikulića, člana ST-Kwana koji je uvjerljivo dominirao u kategoriji preko 75 kilograma na šestom Svjetskom prvenstvu održanom u turskom Samsunu.

Nazočili su svjetski prvak Ivan Mikulić, izbornik para-taekwondo reprezentacije Mladen Tomić i predsjednik ST-Kwana, te prodekan na Kineziološkom fakultetu Dražen Čular. Ivanu Mikuliću je ovo šesta medalja sa velikih natjecanja, od 2011. godine osvojio je dva zlata i jedno srebro na Europskim prvenstvima, te zlato, srebro i broncu na svjetskim prvenstvima.

“Bilo je vrlo lijepo, odlično organizirano prvenstvo, iako moram kazati da su Rusi nenadmašni kada je riječ o domaćinstvima natjecanja. Rezultatski samo sam polufinalnu borbu protiv Azerbejdžanca Vugara Adishirinova imao težu, potpuno me iznenadio, vodio s 5:0, ali sam uspio preokrenuti rezultat i slaviti. Naš cilj ostaje isti, to je odlazak u Tokyo 2020. i olimpijska medalja”, ispričao je Ivan Mikulić.

Klupski trener Vinko Vigurić nije nazočio tiskovnoj konferenciji zbog poslovnih obveza, ali izbornik Mladen Tomić koji je pratio Mikulića ima svoje viđenje prvenstva.

“Prezadovoljan sam, ali Ivan je takav borac, on stalno ide na pobjedu, na prvo mjesto. Nema kalkuliranja. Jako je napredovao, na listi je sada među vodećim borcima u svojoj kategoriji i sigurno jedan od glavnih kandidata za nastup na Igrama u Tokyu. Iako je po godinama najmlađi u svojoj kategoriji spada među najiskusnije jer mu je ovo već sedmo veliko natjecanje, od svoje 16. godine stalno je u vrhu”, istaknuo je izbornik Tomić.

Ivan Mikulić je inače student Kineziološkog fakulteta, smjer trener taekwondoa, ali je i prodekan Dražen Čular predsjednik ST-Kwana iz kojega dolazi svjetski prvak.

“Dušom i srcem smo uz našeg Ivana, radimo sve što se može. Uz trenera Vinka Vigurića u tim smo dodali i nutricionisticu Drahanu Olujić, liječnika Vladimira Ivančeva sa KIF-a, želja nam je da ovaj institut postane zapravo sudionik u sportu, da se našim sportašima pomogne i sa znanstvene strane, stoga pozivamo sve klubove ukoliko ime je potrebna pomoć ili savjet ili pak prostor za tiskovne konferencije i druge aktivnosti neka nam se obrate”,istaknuo je Čular.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.