Milan Badelj na Astorijevom ispraćaju: “Ti si naše svjetlo, sin i brat kakvog svi mogu poželjeti“

Milan Badelj na Astorijevom ispraćaju: “Ti si naše svjetlo, sin i brat kakvog svi mogu poželjeti“

Hrvatski veznjak emotivnim se govorom oprostio od kapetana Fiorentine.

Foto: Thesun.co.uk

Nogometna Italija danas je u znaku posljednjeg oproštaja kapetana i stopera Fiorentine Davida Astorija. U Firenci se okupilo preko 8 000 ljudi, a u ime Viola obratio se, po posljednji put i dokapetan kluba Milan Badelj.

“Dragi Davide, govorim u ime svih suigrača i cijele obitelji Viola. Tvoje ime na hebrejskom znači voljeni i kada vidim sve danas okupljene zbog tebe vjerujem da je to doista s razlogom tvoje ime“, započeo je Milan.

“Davide, svojim očima možeš ući pod kožu čovjeku i ostati ondje. Nisi kao svi drugi, ti si onaj koji je mogao razgovarati sa svima nama i iz srca te nas držati ujedinjene, iako ne razumijemo jezik. Imaš dar univerzalnog govora srca i tvoji roditelji moraju znati da s tobom ni u čemu nisu pogriješili, ti si sin i brat kakvog svi mogu poželjeti“, emotivno je nastavio.

“Uz tebe smo se osjećali sigurniji, ne mogu zaboraviti tvoj osmijeh i tvoje šale. Kako si se i sam volio opisivati, modni dizajner koji u slobodno vrijeme igra nogomet. Naše su misli s obitelji, Francescom i tvojom princezom Victorijom. Završit ću s jednom anegdotom. Ujutro, kad si stigao u fizioterapeutsku sobu, uvijek si palio svjetlo. To si ti svima nama – svjetlo. Hvala Davide“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.