Milin: “Unatoč neuspjehu – Ćorić, Balić i Vlašić naša su budućnost”

Milin: “Unatoč neuspjehu – Ćorić, Balić i Vlašić naša su budućnost”

Konačno se oglasio Ferdo Milin, izbornik koji jednu od najtalentiranijih hrvatskih generacija nije uspio odvesti na Europsko prvenstvo...

Ferdo Milin

Dosta je snažno odjeknula vijest kako se jedna od najtalentiranijih hrvatskih mladih generacija nogometaša, potpuno neočekivano, nije uspjela kvalificirati na smotru Staroga koontinenta.

Igrači poput Andrije Balića, Ante Ćorića i Nikole Vlašića prvo su protiv Italije dva puta ispustili vodstvo (na koncu je završilo neriješeno – 2:2), da bi potom izgubili od Austrijanaca 2:0 i doveli se u situacija da – ne odlučuju sami o svojoj sudbini.

Posljednji kvalifkacijski krug trebao se odigrati na sljedeći način: mali kockasti morali su pobijediti Škotsku, dok su Austrijanci trebali remizirati s Talijanima. No, ni sami izabranici Ferde Milina nisu uspjeli, odigrali su tek 1:1 s vršnjacima iz Škotske te na taj način pomalo pokisli spakirali torbe i krenuli kućama bez viza za Europsko prvenstvo.

Konačno se oglasio i izbornik Milin, koji je mladu vrstu, igrače starosti do 19 godina, preuzeo krajem prosinca prošle godine, naslijedivši na klupi Zorana Vulića, koji je pak preuzeo RNK Split.

“S obzirom na to da nismo prošli kvalifikacije, to je neuspjeh”, rekao je Milin za HRT. “No, bili smo ekipa s najviše mlađih igrača – onih rođenih 1997. godine, dok je u drugim momčadima uglavnom nastupalo 96′ godište”, pravdao se negdašnji trener NK Zadra.

U svemu, ipak, treba izvući pozitivu – “Uza sve to, upravo su nam ti igrači bili nositelji igre – Ćorić. Vlašić, Balić…To je zasigurno jedan plus za budućnost”, zaključuje Milin.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.