Milivoj Bračun novi izbornik hrvatskih kadeta

Milivoj Bračun novi izbornik hrvatskih kadeta

Milivoj Bračun preuzeo je U17 reprezentaciju prije domaćeg Eura 2017. godine...

Hrvatska U-17 reprezentacija/www.hns-cff.he/Drago Sopta

Hrvatski nogometni savez odabrao je novoga trenera U17 reprezentacije, a odluka je u konačnici pala na iskusnog 57-godišnjeg stručnjaka Milivoja Bračuna. Negdašnji trener Dinama, Istre, Segeste, Hrvatskog dragovoljca, Elchea, Pule, Kopra, Olimpije, Zagreba, Rijeke, Intera iz Zaprešića i Slaven Belupa imat će vrlo važan i odgovoran zadatak što bolje pripremiti mlade talente za Europsko prvenstvo koje će za dvije godine ugostiti Lijepa naša, točnije Istra i Kvarner.

Bračun će momke prvi put okupiti već idućega tjedna, a umjesto tradicionalnog ljetnoga kampa povest će svoje pulene na klupski turnir u Zagrebu. “Početkom rujna očekuju nas dvije utakmice protiv Nizozemske, a nastojat ćemo da ta momčad svaki mjesec ima neku vrstu aktivnosti sve do svibnja 2017. godine. Vjerujem da će, prema broju okupljanja, biti riječ o najaktivnijoj mladoj reprezentaciji do sada jer uistinu želimo maksimalno spremni dočekati domaći Euro. Kao domaćini ne sudjelujemo u kvalifikacijama, zbog čega gubimo prigodu za natjecateljske utakmice, ali zato ćemo to znati nadoknaditi i pokriti planiranjem i drugim aktivnostima”, otkrio je predstojeće planove tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak.

Radi se, naime, o generaciji koja je etiketirana jednom od najtalentiranijih u hrvatskoj povijesti, a često ju se naziva i ‘generacijom od posebnog značaja’. “Čim smo dobili Euro najavili smo kako ćemo upravo ovoj generaciji pridati poseban značaj, premda svaka nacionalna selekcija ima maksimalnu skrb Saveza. Dugo smo vagali i analizirali, a na koncu se odlučili za Bračuna, u kojemu dobivamo sve što je potrebno ovim dečkima. I kao igrač i kao trener ima uzornu karijeru i može biti pravi primjer momcima. Željeli smo trenera koji osigurava i natjecateljsku spremnost, ali i uobičajeni razvojni aspekt koji je uvijek nužan u radu s mladima”, prenosi Jozakove riječi službena stranica HNS-a.

Zagrebački trener također s nestrpljenjem očekuje novi izazov, svoj prvi reprezentativni u dugoj i bogatoj karijeri. Iskustva u radu s mlađim kategorijama pak ima, jedno je vrijeme u počecima vodio, naime, mladu momčad Dinama.

“Veliko mi je zadovoljstvo doći u Savez i pomoći ovoj mladoj reprezentaciji. Od prvog dana, kad sam čuo za projekt, ideja mi se svidjela i smatram da mogu doprinijeti svojim znanjem i iskustvom. Neke sam igrače već gledao, a ostale ću brzo upoznati. Radi se o jako perspektivnoj generaciji te je sigurno da, uz pomoć domaćih navijača, možemo napraviti dobar rezultat. Dosta vremena svakako ću posvetiti komunikaciji s klupskim trenerima jer su ipak oni ti koji većinu vremena rade na razvoju igrača, a suradnja s klubovima iznimno je važna za ovaj posao.”

Bez obzira na talent, domaća će smotra najboljih sastava Starog kontinenta zasigurno na leđa talentiranih mladaca staviti dodatan, veliki pritisak. Svjestan je toga i Jozak. “Jako dobro znamo da smo domaćini i od nas se – osim u organizacijskom smislu – očekuje da i u sportskom pogledu opravdamo imidž koji hrvatski nogomet uživa u svijetu. Kao domaćini želimo biti jedni od favorita, a vjerujem da ćemo to i uspjeti; imamo dobru generaciju i dobrog trenera te sam siguran da će u svibnju 2017. sve skupa jako dobro izgledati”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.