Minimalna pobjeda juniorki protiv Austrije na otvaranju Svjetskog prvenstva

Minimalna pobjeda juniorki protiv Austrije na otvaranju Svjetskog prvenstva

Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija na otvaranju Svjetskog prvenstva u Rusiji minimalno je slavila nad reprezentacijom Austrije 24:23 (12:14) te tako osvojila prva dva boda u grupi B.

U prvom susretu grupe Južna Koreja svladala je Brazil 35:34 (15:16), a dan će zaključiti Francuska protiv Tunisa.

”Utakmica je bila kao i svaka utakmica na otvaranjima, neizvjesn . Previše smo griješili u prvom dijelu utakmice i nismo bili na pravom nivou na kojem znamo biti. U drugom dijelu smo promijenili zonu i došli u pozitivniji ritam. Na to su se povezale obrane Ećimović i uspjeli smo doći do vodstva od dva gola. Ponovno se neizvjesnost vratila na kraju, ali na sreću imali smo mirnoću u rukama da uspijemo zadržati vodstvo za slavlje. U sljedećoj utakmici nas čeka Brazil. Nećemo ništa previše mijenjati kod nas, a ono na što moramo pripaziti je njihova igra jedan na jedan u kojoj su dosta dobri te na njihove dvije jake individualke. Nadam se da ćemo pokazati bolju igru nego danas”, rekao je trener reprezentacije Silvio Ivandija.

Novi susret hrvatske juniorke igraju za dva dana u utorak, 5. srpnja, kada će u 15 sati po našem vremenu snage odmjeriti s Brazilom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.