Mininogomet : Izvučene skupine za EP

Mininogomet : Izvučene skupine za EP

Izvučene su skupine za Europsko prvenstvo u mininogometu koje će se održati u češkom Brnu. Hrvatska u skupini sa Slovenijom, Francuskom i Bjelorusijom.

foto: http://www.eurominifootball.com

Danas je održano ždrijebanje skupina za Europsko prvenstvo u mininogometu, koje će se od 09. do 17. lipnja ove godine održati u češkom Brnu.

Može se reći da je izvlačenje povoljno po našu selekciju. Hrvatska je apsolutni favorit skupine F, u kojoj će se nadmetati sa Slovenijom, Francuskom i Bjelorusijom. Osim toga, Hrvatska je i jedan od favorita za najsjajnije odličje.

Izuzetno zanimljivo bit će i u skupini D , gdje aktualni europski prvak Kazahstan mora odmah na Rumunjsku, koja je najtrofejnija reprezentacija mininogometa. Tu je još i nezgodna Grčka, te autsajder Portugal.

Skupina E se s pravom može nazvati balkanskom, budući da su u njoj smješteni Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija. Tu je još i Italija, s kojom “Balkanci” ne bi trebali imati problema.

Inače, posljednjih godina se dosta radi na popularizaciji mininogometa, te bi ovo izdanje Europskog prvenstva trebalo biti najatraktivnije i najzanimljivije.

Sve skupine

Skupina A : Češka, Mađarska, Izrael, Latvija

Skupina B : Njemačka, Poljska, Bugarska, Ukrajina

Skupina C : Rusija, Španjolska, Slovačka, Turska

Skupina D : Rumunjska, Kazahstan, Grčka, Portugal

Skupina E : Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Italija

Skupina F : Hrvatska, Slovenija, Francuska, Bjelorusija

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.