Mininogomet: Prvenstvo u Hrvatskoj gledat će milijuni, a mi idemo po zlato!

Mininogomet: Prvenstvo u Hrvatskoj gledat će milijuni, a mi idemo po zlato!

U Hrvatskoj se u rujnu održava EP u mininogometu.

Hrvatska mininogometna reprezentacija

Hrvatska će ove godine, od 21. do 26. rujna, ugostiti najbolje europske mininogometne reprezentacije. Lijepa naša ‘uskočila’ je poslije odustajanja Italije i to tek tri godine nakon što je uopće osnovan Hrvatski mininogometni savez.

“Mi smo u suradnji s Gradom Koprivnicom istaknuli i kandidaturu za EP nakon što je u Izraelu nastalo ratno stanje, no to prvenstvo nažalost nismo dobili”, pojasnio je predsjednik Saveza Bruno Alpeza.

“Mininogomet je sport za amatere, većina je naših reprezentativaca zaposlena, a kad odlazimo na velika natjecanja moraju uzimati godišnje odmore. Na prvenstvu će sada prvi put sudjelovati 32 selekcije, što je i nama kao organizatorima ogromno priznanje. To je i strateški događaj za hrvatski turizam jer se radi o posezoni”, nastavlja.

Hrvatska bi, osobito njezini mininogometaši, mogla pošteno profitirati od organizacije smotre Staroga kontinenta. “TV prijenos će ići u više od 25 europskih zemalja, a slika iz Vrsara bit će dostupna putem livestream prijenosa. Poučeni iskustvima iz prethodnih natjecanja očekujemo nekoliko milijuna gledatelja diljem Europe. Svoj je dolazak, također, najavilo i nekoliko postaja iz Europe, prije svega češki Sport 1.”

Do sada najveći uspjeh naših malonogometaša jest srebrna medalja u Grčkoj prije dvije godine. Kakva su sada očekivanja? “Hrvatska uvijek ide na najviše postolje – dakle, zlato. Bili smo peti u Moldaviji, drugi u Grčkoj i peti u Crnoj Gori jer smo nesretno izgubili od Češke na penale. Hrvatska je u mininogometu europska velesila, četvrta je na rang-listi Europske mininogometne federacije, nositelji smo i vjerujem da bismo mogli daleko – minimalno do polufinala. Nadam se da će nas i brojna publika nositi u svim našim utakmicama”, zaključio je Alpeza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.