Ministar Šustar najavio povećanje nagrade za osvajače sportskih odličja

Ministar Šustar najavio povećanje nagrade za osvajače sportskih odličja

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar izjavio je u petak kako vjeruje da se može naći više sredstava za osvajače sportskih odličja, ali da je to samo jedna od mjera kojima im se može izaći u susret.

“Međutim nakon toga treba osmisliti kako pripremiti odlaske na natjecanje, da samo natjecanje maksimalno olakšamo kolegama, jer ako oni u ovakvim uvjetima, koji su bili otežani, postižu ovakve rezultate što će tek onda biti onda kada ih popratimo na pravi način. Ova nagrada je samo jedna od stvari”, rekao je Šustar prije sjednice Vlade.

Dodao je da predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša s pravom inzistira, a ministar financija pokazuje visoko razumijevanje da nađemo u kojoj mjeri nagrade mogu biti poboljšane.

“Pozivam sve koji gravitiraju vrhunskom sportu da se vidi na koji način bi se te stvari u budućnosti mogle i bolje riješiti”, rekao je Šustar koji je ustvrdio i da neće ostati samo na Matešinom inzistiranju. “Ne, naravno da ne. Sama Janica Kostelić koja je bila dobar dio s njima ‘dole’ prenijela je i stav sportaša i stav ministarstva i ono što mi se sviđa je da se traži konstruktivno rješenje koje je u realnim mogućnostima i da ćemo vrlo skoro imati riješenu tu situaciju.”

Šustar ističe kako se mora vidjeti na koji način se nagrada koja sada iznosi 104 tisuće kuna može povećati. “To je nešto na čemu sada radimo i dajte nam malo vremena, treba sjesti za stol i vidjeti gdje se možemo naći.Volio bih i da se razgovara i o onim stvarima koje su u pripremi bile slabije, gdje smo mi kao ministarstvo i ostala državna tijela mogli bolje odraditi, tako da te stvari ukloni ova ili bilo koja buduća administracija.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.