Miočić cilja UFC naslov: “Unatoč svemu, uvijek ću biti vatrogasac”

Miočić cilja UFC naslov: “Unatoč svemu, uvijek ću biti vatrogasac”

Stipe Miočić osvrnuo se u razgovoru za UFC na svoju karijeru, poraz od Juniora dos Santosa, poziv vatrogasca i sparing s Mirkom Filipovićem...

Stipe Miočić/Foto: Gettyimages

Stipe Miočić prije velikog okršaja s Markom Huntom privlači sve veću pažnju javnosti. Hrvatsko-američki borac sve je do nedavno bio relativno nepoznat pojam hrvatskoj medijskoj stvarnosti, no i to se stubokom promijenilo – osobito nakon što je doputovao u domovinu kako bi pomogao Mirku Filipoviću u pripremi meča s Gabrielom Gonzagom.

“Zajedno smo radili na nekim elementima i moram priznati kako me dosta toga naučio. Sve skupa bilo je jedno sjajno iskustvo, dva tjedna u kojima sam zaista uživao i ne bih ih mijenjao ni za što na svijetu. Definitivno ću se vratiti i ponovno trenirati s Mirkom”, rekao je Stipe Miočić u razgovoru za UFC.

Miočić je u domovinu svojih roditelja prvi put došao tek prošle godine. No, tko jednom stigne – uglavnom se i vrati. “Prihvatio sam poziv Cro Copa dijelom i jer sam želio doživjeti takvo putovanje, vidjeti kako je. Na kraju se ispostavilo da je bilo nevjerojatno, sjajno iskustvo, a lijepo je bilo i vidjeti svoju obitelj.”

Miočića često u šali nazivaju ‘MMA vatrogascem’, što mu je i životni poziv. Roditelji su mu razdvojeni, majka je i dalje u SAD-u, dok je otac u Austriji. “Ja sama mamin sinčić, a ona je sjajna, nevjerojatna žena. Rastura!”, našalio se.

Miočićev trener Marcus Marinelli nije se bunio zbog Stipina putovanja u Hrvatsku, a istaknuo je kasnije kako mu je zapravo i uvelike koristilo. “Vidio sam razliku u tehnici nakon što se vratio, a i mnogo je fokusiraniji negoli prije – bio je spreman za rat”, kazao je Marinelli. “Ranije mi je na primjer velika briga bila zadržati njegov mentalni fokus u trenutku kad shvati da je ispred njega netko čvrst. Sad se vratio upravo s tim i možemo krenuti naprijed”, ističe.

Hrvatski je borac u karijeri dva puta izgubio meč, a posebno ga je ‘zapekao’ najsvježiji poraz protiv Brazilca Juniora dos Santosa. “Razmišljam o tom porazu jer ne volim gubiti. No, što da sad napravim? Suci su smatrali da je bio bolji, tu se više ništa ne može uraditi”, komentira Miočić.

Cilj je, naravno, UFC naslov. No, čak i ako uspije i dosegne ‘plafon’, i dalje će građanima biti na usluzi u ulozi vatrogasca. “Volim pomagati ljudima, ne želim se toga odreći. Biti vatrogasac također je malo bolesno. Uvijek vlada ludilo”, priča. “Morate biti smireni i potpuno hladni u teškim situacijama, a ista se stvar zapravo događa tijekom borbe – potrebna je smirenost i ‘skuliranost’. Ni u jednom trenutku ne smijem poludjeti jer bi to bilo pogubno.”

“Borba je veliki pritisak. Svašta ti se može dogoditi dok si sam u kavezu, a kad si vatrogasac – uz tebe je uvijek nekoliko ljudi. Nisi sam”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.