Miočić: “Hvala Hrvatskoj, sada idem po UFC pojas!”

Miočić: “Hvala Hrvatskoj, sada idem po UFC pojas!”

Stipe Miočić zahvalio je Hrvatima i ostalim obožavateljima na velikoj podršci i najavio napad na naslov...

Stipe Miočić/Foto: Gettyimages

Stipe Miočić oduševio je javnost sinoćnjom pobjedom u Adelaideu protiv Marka Hunta, kojeg je razbio s rekordnim 361 udarcem.

Nakon meča, na svojem Facebook profilu zahvalio se na podršci “svojim Hrvatima”: “Želim zahvaliti svim mojim fanovima na ljubavi i podršci. Idem po taj pojas. Hvala mojim Hrvatima na podršci. HRVATSKA!

Miočić je bio zvijezda press konferencije nakon UFC Fight Night 65 priredbe. Većinu pitanja dobio je Miočić, a novinare je zanimalo kako je podnio i jesu li ga smetali zvižduci radi taktike koja se očito nije svidjela gledateljima u dvorani: “Ne, stajao sam s njim i pokušao izmjenjivati dok nisam shvatio da je to teško. Ima sjajan lijevi kroše i odličan je udarač. Kada sam ga srušio, shvatio sam da je to bilo prilično lagano. Nisam se htio zakiseliti pa sam dozirao udarce na podu. Udarao sam, ne znam zašto se publika bunila. To je bio plan, došao sam ovdje po pobjedu i to sam i ostvario. Svi nisu sretni, no ja jesam s pobjedom.”

Američko-hrvatski borac smatra da sad vidi svoju priliku za naslov: “Dobio sam petog borca, dominirao sam prilično uvjerljivo. Ali nije moja odluka, odluka je UFC-a. Ja naravno želim priliku biti izazivač, a ako i oni žele, to je odlično. Sada ću se odmoriti i provesti nešto vremena sa svojom obitelji.”

Miočić je nakon Juniora dos Santosa bio nesretan zbog odluke koja je otišla na stranu Brazilca. Je li mu sada ipak malo lakše: “Da, nije bilo ugodno gubiti od JDS-a. On je jak momak koliko jak čovjek može biti. Pobijediti Marka je bilo lijepo, ali da – taj poraz od JDS-a mi nije dobro sjeo. Nisam netko tko se previše ljuti, no to mi se nije svidjelo. Sve je to dio ove igre.”

Sada su na redu novi protivnici, Cain ili Werdum ?

“Između njih dvojice stvar je tko će na taj dan biti bolje raspoložen. Cain je pravi šampion, a Werdum je sjajan u posljednje vrijeme. Stvari će ovisiti i o taktici koju razrade. Briga me koga mi daju. Imam najbolje trenere na svijetu i bit ću spreman u oktogonu.” 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.