Mirjana Lučić-Baroni izbacila 25. nositeljicu i prvi put nakon tri godine ušla u drugo kolo US Opena

Mirjana Lučić-Baroni izbacila 25. nositeljicu i prvi put nakon tri godine ušla u drugo kolo US Opena

Makaranki će suparnica u drugom kolu biti 155. igračica svijeta Shahar Peer, koja je sa 6:2, 6:3 svladala Britanku Kontu

Mirjana Lučić-Baroni/Getty Images

Mirjana Lučić-Baroni prva je od hrvatskih predstavnika izašla na terene Flushing Meadowsa te svoj posao u prvom kolu US Opena odradila izvrsno.

Nakon što je prošla kvalifikacije, Makaranka je na startu glavnog turnira priredila iznenađenje izbacivši 25. nositeljicu Španjolku Gabriñe Muguruzu sa 6:3, 7:6 (4).

Drugi set prepun preokreta

Drugi je set bio osobito dramatičan; Hrvatica s prebivalištem na Floridi prvo je zaostajala 0:3, zatim došla na 4:3 te dvaput imala prednost breaka (uključujući i servis za meč kod 6:5), ali svaki put dopustila suparnici da se vrati u život – sve do tie-breaka koji je okončala u svoju korist sa 7:4. Prije toga je pri rezultatu 4:5 spasila pet set lopti.

Lučić-Baroni se prvi put nakon Wimbledona prošle godine plasirala u drugo kolo nekog Grand Slam turnira, dok je u New Yorku slavila prvi put nakon 2011.

Prilika za okršaj s Halep

Suparnica u drugom kolu bit će joj Izraelka Shahar Peer (WTA 155.), koja je sa 6:2, 6:3 svladala Britanku Kontu. Prođe li Lučić i tu prepreku, vjerojatno je čeka okršaj s drugom nositeljicom Simonom Halep.

US Open (Ž), 1. kolo

Lučić-Baroni – Muguruza/25   6:3, 7:6(4)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.