Mirjana Lučić-Baroni nakon osvajanja turnira u Quebecu: Igram najbolji tenis u karijeri

Mirjana Lučić-Baroni nakon osvajanja turnira u Quebecu: Igram najbolji tenis u karijeri

- Sjajan je osjećaj, tako sam sretna da nema riječi kojima bi to opisala. Prošlo je toliko dugo vremena i odigrala sam odličan meč protiv jedne od najboljih tenisačica na svijetu, rekla je Lučić

Mirjana Lučić-Baroni

Mirjana Lučić-Baroni na turniru u Quebecu ponovo je osjetila slast pobjede. Lučić je u finalu pobijedila Venus Williams i osvojila WTA naslov za konačnu potvrdu povratka na veliku scenu. Nakon nastupa u pojedinačnom Lučić je osvojila turnir parova igravši s Lucie Hradeckom.

Sjajan osjećaj

– Sjajan je osjećaj, tako sam sretna da nema riječi kojima bi to opisala. Prošlo je toliko dugo vremena i odigrala sam odličan meč protiv jedne od najboljih tenisačica na svijetu. Jednostavno sam sretna. Igrala sam odličan tenis, bila sam agresivna na važnim poenima i odlično sam vraćala servis tako da mi nije mogla nauditi. Igram najbolji tenis u karijeri, ustvrdila je Mirjana Lučić, a novinare je zanimalo koga je nazvala nakon što je osvojila turnir.

– Nazvala sam supruga nakon meča. Bilo mi je malo neugodno jer su me kamere pratile. On je na Floridi trenutno, rekla je kroz smijeh Lučić koju je iznenadio podatak da je srušila jedan rekord na WTA touru.

Lučić-Baroni je ostvarila WTA rekord kao tenisačica koja je imala najdužu stanku između dva naslova, točnije 16 godina. Dosad je najdužu pauzu od čak 13 godina imala Kimiko Date-Krumm.

Daleko od mirovine

– Nije loše, prošlo je toliko vremena da sam zaboravila kakav je osjećaj imati trofej u rukama. Još sam malo u šoku jer sam bila toliko fokusirana na meč. Dolazim ovdje godinama i nisam imala puno uspjeha. Zadnje tri godine sam izgubila u drugom kolu od igračica koje bi poslije osvojile turnir, ustvrdila je Lučić koja je odgovorila i na pitanje o odlasku u mirovinu.

– Bila bi loša stvar sada otići u mirovinu. Toliko učim u tenisu i napokn igram tenis koji sam znala da mogu igrati. Izgubila sam malo vjere u sebe, sada radim naporno i vraćam vjeru da mogu pobjeđivati. Moram se sada odmoriti nekoliko dana, a onda povratak treninzima, rekla je Lučić.

Mirjana Lučić-Baroni i Lucie Hradecka

Mirjana Lučić-Baroni i Lucie Hradecka

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.