Mirko Filipović najavio još tri borbe!

Mirko Filipović najavio još tri borbe!

Cro Cop se obratio fanovima preko društvene mreže Facebook.

Mirko Filipović najavio je povratak u ring kako bi odradio oproštajnu borbu u Japanu pred svojoj vjernom publikom. Planirao je borbu za Novu godinu, ali zbog dogovora s Rizinom, oproštajni meč će moći odraditi tek za godinu dana, a do tada planira odraditi još barem dvije borbe kako bi onu posljednju dočekao u najboljoj formi.

Cro Cop se obratio fanovima preko društvene mreže Facebook. Post prenosimo u cjelosti.

“Dragi prijatelji i svi koji pratite moju karijeru, sigurno već znate da za novu godinu ponovo odlazim u Japan odraditi borbu kao rezultat dogovora sa RIZINOM. Rekao sam nakon osvajanja Rizinovog turnira da mi je želja odraditi oproštajni meč ukoliko zakrpam ozljede koje su me mučile. Plan je bio meč sa Fedorom ali dvije stvari su se morale poklopiti, da zakrpam hrskavicu na koljenu i da Fedor pobijedi Mitrionea. Moj zastupnik je bio na tom meču kao gost i čekala se pobjeda da se formalizira i nas revanš. Ja sam koljeno zakrpao ali Fedor je nažalost izgubio i on je kao opcija propao. Nakon toga cijelo ljeto sam vodio razgovore kako, kada i sa kim odraditi svoj oproštaj. Na kraju je pao dogovor sa Rizinom da to bude za iduću Novu godinu i to sa pobjednikom Rizinovog teškaškog turnira, koji se održava svake druge godine. Onog istog kojeg sam osvojio za prošlu Novu godinu, koji će finale imati u rujnu iduće godine tako da bi se pobjednik mogao boriti sa mnom 31.12.2018.

Naravno da sam mogao tražiti nekog laganog protivnika za oproštaj od borbi i od svojih navijača i naravno da ce borba sa jednim od mladih lavova koji ce osvojiti teškaški turnir biti rizična i teška ali kada mi vec moji dragi Japanci rade oproštaj neka bude sa stilom. Mislim da je bolje časno izgubiti od vrhunskog protivnika nego pobijediti nedoraslog protivnika. Iako cu tada vec ući u 45-tu i iako je vrijeme bilo kakvog dokazivanja bilo kome iza mene, mislim da je obzirom da od uzvrata sa Fedorom nema ništa, a to mi je bila velika želja, da je to najbolje rješenje. A da bih održao formu, ja jednostavno moram odraditi borbu 31.12 ove godine i jednu u travnju ili srpnju, ovisno o dogovoru. Jer napraviti pauzu od 2 godine i ući u ring sa jednim od zvijeri koji će osvojti turnir je neizvedivo i preopasno. Dvije godine pauze u mojim godinama je jednostavno neprihvatljivo jer moram proći barem kroz dvoje priprema od 8 tjedana da bih zadržao visoku borilačku formu. A to ne ide bez intervalnih treniga, žestokih sparinga, šprinteva i svega ostalog što je nužno za ostanak u vrhunskoj borilačkoj formi. To nazalost nemogu raditi tek tako,ako nemam borbu ispred sebe i motiv za pobjedom.

Teoretski se takve pripreme mogu raditi i iz ‘čista mira’ ali kako da se natjeram da prolazim kroz to tek tako,radi odrzavanja.u mojim godinama i sa toliko borbi iza sebe neizvedivo.i rekao sam vec,nakon prosle nove godine,da odlazak kao pobjednik nema cijenu i zaista nema,i zato cu se spremiti za tu borbu kao nikada.a što se tiče protivnika za ovu novu godinu,jos neznam nista.samo znam da su dvojica,oba mladja po 15 godina odbili borbu protiv mene.vjerovatno im je žao prebiti gospodina od 43 godine.hvala im na tome.o kome se radi nije moje da govorim.ipak ce Rizin naći nekog malo manje osjećajnog da prihvati borbu.i da budem iskren,mma je bez rasprave najokrutniji sport danasnjice,ali vjerujte da bi se ja volio boriti jos 20 godina.toliko volim taj sport i taj adrenalin.i te krvave pripreme i ta putovanja sa svojom ekipom.ali svjestan sam da vrijeme gazi sve.i svjestan sam da sam rastegao karijeru preko svih uobičajenih granica.ali koliko god ja to volim svjestan sam svega,i nase ljudske prolaznosti i svjestan sam da sam dosao do one zadnje ali zadnje faze karijere.jer prirodu i njene zakone nitko nikada nije prevario pa necu ni ja. Pozdrav svima.”

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.