Miss sporta 2017. Leonarda Farkaš za HR: “Više me privlače sprinterice od štikli”

Miss sporta 2017. Leonarda Farkaš za HR: “Više me privlače sprinterice od štikli”

U lipnju prošle godine, Ivanić Grad je bio domaćin izbora za Miss sporta Hrvatske, a titulu najljepše sportašice ponijela je atletičarka Leonarda Farkaš. Mlada Leonarda već se puno desetljeće bavi atletikom, a u razgovoru nam je opisala kako je sve krenulo.

“Atletikom sam se počela baviti sa 7 godina. Na ljeto 2007., tata me je jednog dana odveo na Mladost samo da vidim kako drugi treniraju i kako to izgleda, a drugi dan sam već bila na probnom treningu i tako sam ostala. Počela sam trenirati u HAAK Mladost i kasnije sam se prebacila u AK Agram u kojem još uvijek treniram. Prije atletike bavila sam se raznim sportovima poput gimnastike, tenisa, taekwondoa…” – rekla je Leonarda o svojim počecima u atletici.

Leonardin tata je bivši rukometaš Medveščaka i Zagreba Tomislav Farkaš, ujedno i bivši reprezentativac Hrvatske koji je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Islandu 1995. godine. Logično pitanje za Leonardu bilo je kako to atletika ispred rukometa?

“Sa 12 godina sam se uhvatila odbojke i čak jedno vrijeme pauzirala s atletikom, ali nisam dugo izdržala na odbojci. Falilo mi je trčanje i atletska staza. Od svih sportova jedino me atletika uspjela zadržati i stvarno ne znam kako bi moj život danas izgledao bez svakodnevnih treninga i natjecanja. To je ono što me čini sretnom. Više volim pojedinačne sportove nego ekipne, pa zato nisam ni razmišljala baš da idem za tatom u rukomet. U osnovnoj školi imala sam istog profesora tjelesnog kao i moj tata, pa me on čim je vidio moje prezime stavio u školsku rukometnu ekipu. Tako sam odigrala koju utakmica za školu, ali ništa više.”

Prošli tjedan u Koprivnici je održano Ekipno Prvenstvo Hrvatske u krosu na kojem je nastupilo više od 500 natjecatelja, a Leonarda se plasirala na šesto mjesto u konkurenciji juniorki, te pridonijela svome AK Agram u osvajanju prvog mjesta.

“Moje discipline su 400m i 400m prepone, a trčim i kroseve za školu i klub. Zadnje Ekipno Prvenstvo Hrvatske u krosu bilo je u Koprivnici. Mogu priznati da je to bio jedan od najtežih kroseva u zadnje vrijeme. Blato do koljena tijekom cijele utrke, zatim padaline, vjetar i hladnoća, ali ni to nas nije spriječilo da uvjerljivo dođemo do osmog uzastopnog naslova ekipnih prvaka Hrvatske u krosu. Zato sam stvarno sretna i ponosna na svoj klub.”

Leonarda je u lipnju prošle godine izabrana kao najljepša hrvatska sportašica na izboru za Miss sporta, a ispričala nam je kako se snalazi u novoj ulozi.

“Na Miss sporta sam se prijavila na nagovor fotografa Renata Branđolice koji nas uvijek prati na našim natjecanjima. Sama nikad nebi pomišljala na to, smatrala sam da to nije za mene, ali odlučila sam si dati priliku da isprobam nešto novo. Mislim da je taj izbor ipak drugačiji od ostalih, sve natjecateljice povezuje sport i zato imamo puno toga zajedničkog. Pobjeda mi je otvorila neka nova vrata. Ove godine imam priliku biti u žiriju za Miss Supranational Zagreba i Miss sporta također. Odradila sam nekoliko snimanja i nosila pokoju reviju. Ipak još uvijek me više privlače sprinterice nego štikle i više volim tartan nego modnu pistu.” – zaključila je za kraj Leonarda Farkaš.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.