Mlada gimnastičarka nadomak Riju

Mlada gimnastičarka nadomak Riju

Splićanka u borbi za Olimpijske igre...

Sedamnaestogodišnja Splićanka Ana Đerek na najboljem je putu za osiguravanje nastupa u Rio de Janeiru, nakon što je odlično odradila kvalifikacije Svjetskog prvenstva u gimnastici koje se održava u Glasgowu.

Đerek je u Švedskoj zauzela 48. poziciju u disciplini višeboj s osvojenih 50.498 bodova, a upravo bi to najvjerojatnije trebalo biti dovoljno za dodatne kvalfikacije u travnju sljedeće godine, na kojima će loviti olimpijsku vizu i uspjeh karijere.

Mlada hrvatska gimnastičarka na parteru je skupila 13.566 bodova, preskok joj je donio 13.899, dvovisinske ruče 10.266, a greda 12.800 poena. “Trebalo bi to biti dovoljno, mislim da će biti”, nada se njezina trenerica Magda Ilić, koja iskustvo s olimpijske smotre ima iz Pekinga i Londona, na kojima je vodila Tinu Erceg.

“Zadovoljna sam. Nisam pala, parter i preskok odradila sam odlično, a na gredi je bilo malo drmanja, ništa strašno. Ruče sam odradila bolje no ikada, a ocjena je ispala manja. Ne znam zašto, trener će se žaliti jer su me zakinuli za gotovo bod. Sve drugo bilo je sjajno, išla sam preko 50 bodova, no iskreno – nemam pojma koliko će mi trebati za te dodatne kvalifikacije”, priča pak Ana.

U kvalifikacijama su nastupile još dvije Hrvatice, također članice splitskoga Marjana – Karmen Koljanin (18) zauzela je 92. mjesto s ukupno 42.732 boda, dok je Dina Madir (20) bila 82. sa 45.399 bodova.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.