Mlade hrvatske rukometašice spremne za Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Mlade hrvatske rukometašice spremne za Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Foto: Hrvatska rukometna juniorska reprezentacija/HRS

Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija završila je s pripremama u Ivanić-Gradu te  su noćas otputovale na Svjetsko prvenstvo koje se od 3. do 15. srpnja održava u Rusiji.

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu smještena u skupinu B zajedno s Korejom, Francuskom, Brazilom, Tunisom i Austrijom.

Na popisu putnica u Rusiju našle su se: 1. Magdalena Ećimović – RK Split 2010, 2. Doris Hren – RK Ivanić-Grad, 3. Paula Posavec – RK Zrinski, 4. Ana Marija Babić – RK Koka, 5. Nikolina Zadravec – RK Koka, 6. Anamarija Boras – RK Split, 7. Josipa Bebek – RK Dugo Selo, 8. Sara Šenvald – RK Podravka, 9. Andrea Pavković – RK Dugo Selo, 10. Marija Ljubičić – RK Lokomotiva, 11. Ivana Krešić – RK Lokomotiva, 12. Kristina Prkačin – RK Trešnjevka, 13. Bernarda Čalušić – RK Lokomotiva 14. Stela Posavec – RK Zrinski, 15. Dora Kalaus – RK Lokomotiva, 16. Larissa Kalaus – RK Lokomotiva

Reprezentativka Dora Kalaus uoči polaska u Rusiju prokomentirala je pripreme i nadolazeće utakmice. Evo što je tom prigodom rekla:

“Mislim da su pripreme bile odlične. Stožer je učinio sve da nam se prilagodi u kratkom vremenu koje smo imali. Mislim da smo i mi dale svoj dio u toj priči.  Atmosfera je odlična i mislim da smo spremne. Bilo je problema s ozljedama, imale smo obaveze na fakultetima,  no sve smo uskladili treneri su nam se prilagodili u tom dijelu i kondicijski trener Vuleta nam je pomogao da se povratimo.”

Što se tiče rasporeda utakmica Kalaus je kratko prokomentirala: ‘ Odličan nam je raspored utakmica na prvenstvu, dobro je da počinjemo prvenstvo s Austrijom.  Igrale smo samo jednu utakmicu s njima i dobile smo ih. No, ne možemo znat kako je to, treba biti oprezan na početku. One nikad nisu bile na prvenstvu i njima će biti velik motiv da nas dobe. Što se tiče dvoboja s Danskom pokazale smo da možemo i da sa svima možemo igrat tako da u ovim utakmicama u kojima neznamo protivnika, da ćemo se  samo voljom, trudom i zalaganjem moć suprostavit čak i ako ulazimo s neznanjem’ , zaključila je Kalaus.

Prvu utakmicu Hrvatske igra već ove nedjelje, 3. srpnja, s početkom u 11 sati protiv Austrije

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.