Mlade judoke osvojile tri bronce na europskom prvenstvu u Finskoj

Mlade judoke osvojile tri bronce na europskom prvenstvu u Finskoj

Foto: Hrvatska judo kadetska reprezentacija / Hrvatski judo savez

Hrvatska judo kadetska reprezentacija nastupila je na Europskom prvenstvu u Finskoj. Nakon tri dana natjecanja hrvatske judoke se vraćaju kući s tri medalje, sve brončanog sjaja.

Hrvatsku je predstavljalo šest judaša i devet judašica predvođeni izbornikom muških reprezentacija Deanom Ilićem. Prva bronca djelo je Lare Klibe (do 63 kg). Nakon što je sa 1-2 u kaznama prošla Den Hartog (NED), a s jednim yukom je prošla Errhamani (FRA).

Polufinale je osigurala ipponom protiv Pohl (GER) te se borila protiv Anje Obradović (SRB) i izgubila ipponom manje od minute prije kraja borbe. U borbi za broncu hrvatska predstavnica je slavila sa 0-1 u kaznama protiv Lisoni (ITA) i tako došla do velikog europskog uspjeha u kadetskoj konkurenciji.

Do bronce je stigla i Helena Vuković (do 70 kg), koja je nakon sigurne pobjede protiv Lutsar (EST) i na yuko protiv Bouizgarne (GER), išla na Dicko (FRA) te izgubila 11 sekundi prije kraja borbe na ippon. U neizvjesnoj borbi za broncu, Vuković je u “golden scoreu”dočekala četvrtu kaznu Kamps (NED) i tako osvojila broncu.

“Lara i Helena su odradile svoje nastupe na vrlo visokom nivou. Bile su pametne, koncentrirane i taktički vrlo zrele te su pokazale da možemo pobjeđivati i borbe koje smo prije češće gubili nego dobivali” tim je riječima izbornik Dean Ilić  prokomentirao dvije individualne medalje.

Kao posljednji dio Europskog prvenstva održano je timsko natjecanje. Hrvatska ženska reprezentacija je nastupila u  sastavu: Lucija Babić, Matea Behin, Matea Brletić, Lara Cvjetko, Lara Kliba, Iva Oberan, Anđela Violić i Helena Vuković. Nakon pobjede protiv Mađarske (3-2), hrvatske judašice su u polufinalu išle na vrlo jako Srbiju te izgubile (0-5).

“Djevojke su pokazale veliko zajedništvo i sposobnost da se psihički dignu nakon poraza u polufinalu. Dodatnu snagu su dobile s tribina jer su ostali reprezentativci i članovi tima u potpunosti nadglasali Ruse. Sve smo morali ‘zaraditi’, svaka članica tima i zato je njihova bronca i pobjeda 3-2 još veća”,  zadovoljno je rekao izbornik  Ilić.

Na Europskom prvenstvu u Finskoj nastupili su i kadeti hrvatske judo reprezentacije u sastavuDomagoj Bratinčević (do 90 kg)  zauzevši 5. mjesto, Robert Klačar (do 60 kg), Filip Miljević (preko 90 kg) zauzevši 9. mjesto, Luka Parčina (do 81 kg), Marcel Škalec (preko 90 kg), Ardian Sufaj (do 90 kg).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.