Mladen Ivančić za portal HR: Uvijek imamo dobre nogometaše iako nemamo veliku bazu

Mladen Ivančić za portal HR: Uvijek imamo dobre nogometaše iako nemamo veliku bazu

- To je idealna prilika da vidimo što više igrača. Zato se u ovom uzrastu i zovu selekcije, a ne reprezenzacija jer ovo je samo priprema kada će ti igrači biti dio reprezentacije, rekao je Ivančić uoči nastupa na turniru "Delle Nazioni"

Mladen Ivančić/Sandro Donda

Hrvatska nogometna reprezentacija do 16 godina okupit će se 22. travnja u Zagrebu pred nastup na turniru “Delle Nazioni”. Izbornik Mladen Ivančić za ovu akciju pozvao je 23 nogometaša.

Raspored utakmica, skupina B: 25. travnja: Čile – Azerbajdžan, Hrvatska – Japan. 26. travnja: Japan – Čile, Azerbajdžan – Hrvatska. 27. travnja: Hrvatska – Čile, Japan – Azerbajdžan.

–  Turnir je jako dobar, nastupit će kvalitetne reprezentacije. Radi se o igračima 98. godište. Mi ćemo iz tog godišta uzeti samo nekoliko igrača, ostali će biti 99. godište, rekao je Mladen Ivančić.

– To je idealna prilika da vidimo što više igrača. Zato se u ovom uzrastu i zovu selekcije, a ne reprezenzacija jer ovo je samo priprema kada će ti igrači biti dio reprezentacije i igrati službene utakmice. U nekim jačim utakmicama i protiv dobrih protivnika možemo vidjeti kakvo je inicijalno stanje, ustvrdio je Ivančić.

– U petom mjesecu sa Sjedinjenim Američkim Državama odradit ćemo dvije utakmice u Zagrebu, a 2. lipnja idemo u Bavarsku gdje će nastupiti uzrasti 99. i 2000. godište. To su sve prilike da se selektiraju igrači, rekao je Ivančić.

– Uvijek imamo dobre igrače, iako nemamo toliko veliku bazu  u odnosu na druge. Mi tako odemo igrati protiv reprezentacije Bavarske koja ima 10 milijuna stanovnika, a iz nje možda jedan ili dva igrača igraju u nekoj od njemačkih selekcija. Pratimo turnire i utakmice i radimo selekciju, zaključio je Mladen Ivančić.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.