Mladi hokejaši poraženi od Nizozemske

Mladi hokejaši poraženi od Nizozemske

Na Europskom prvenstvu U-18 hrvatska reprezentacija poražena je od Nizozemske...

Hrvatski hokejaši/http:/www.iihf.com

U trećem kolu Europskog prvenstva Grupe A U-18 Hrvatska je poražena od Nizozemske 4:2 unatoč tome što je imala dva pogotka prednosti. Nizozemci su imali čak 48 udaraca po golu, a naša reprezentacija samo 20. No, igrači Danijela Kolumba su ipak mogli do pozitivnog rezultata. Hrvatska je povela u 18. minuti pogotkom Renata Platužića u situaciji s igračem više. Rezultat se nije mijenjao do 45. minute, kad je Marijan Buljanović na još jednom power playu pogodio za 2:0.

No, u posljednjih desetak minuta stigao je preokret. U 52. minuti Hermann je smanjio, a već u idućem napadu Van Nes je izjednačio. Nizozemska je povela u 59. minuti pogotkom Lambregtsa na power playu, a u posljednjim sekundama je Van Nes svojim drugim pogotkom postavio konačnih 4:2. Najboljim igračem hrvatske reprezentacije proglašen je kapetan Renato Platužić.

Kolombo je izjavio: “Bili smo blizu uspjeha, ali presudilo je naše neiskustvo. Ovo je pomlađena momčad koja se tek treba uigrati i ne mogu im ništa prigovoriti. Oni žele ostati u najvišem rangu i trude se. To ćemo možda i ostvariti pobjedom protiv Estonije ako oni ne svladaju Koreju i Nizozemsku.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.