Mladi Hrvat koji zabija u Sloveniji samo za HR: ” Moj put bio je teži od ostalih igrača, ali na kraju se isplatio”

Mladi Hrvat koji zabija u Sloveniji samo za HR: ” Moj put bio je teži od ostalih igrača, ali na kraju se isplatio”

Mladi hrvat trenutno je prvi strijelac u Drugoj slovenskoj nogometnoj ligi.

foto: Luka Bobičanec

Pogled na Drugu slovensku nogometnu ligu možda vam se ne čini zanimljiv, ali kada pogledate listu strijelaca možete vidjeti kako je prvi strijelac Hrvat za kojeg možda niste nikad čuli.

Luka Bobičanec član je Mure iz Murske Sobote tek šest mjeseci, ali već sada veći slovenski klubovi šalju svoje ljude kako bi gledali ovog mladog i perspektivnog igrača. Njegova Mura trenutno je na vrhu ljestvice, sa čak sedam bodova prednosti pred prvim pratiteljima, a cilj im je ulazak u Prvu slovensku nogometnu ligu. Naš sugovornik uskoro će napuniti 25 godina života, a dolazi iz Sivice, malog mjestašca u blizini Čakovca. Svoje prve nogometne korake napravio je u nekadašnjem hrvatskom prvoligašu, Nogometnom klubu Međimurje.

Opiši nam svoj nogometni put koji nije bio nimalo lagan?

Moj nogometni put bio je puno teži od ostalih igrača. Sa 16 godina sam iz kadetskog uzrasta priključen seniorima Međimurja koji je tada igrao u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. U Međimurju nisam dobio priliku te odlazim u Čakovec iz kojeg odlazim nakon samo jedne godine zbog teške financijske situacije u klubu. Nakon igranja u rodnom kraju odlazim u Austriju, gdje sam se zadržao nekoliko godina. Na poziv Nafte iz Lendave priključujem se njihovim treninzima. Tamo sam odradio jednu polusezonu te sam bio proglašen za najboljeg igrača kluba. Na kraju sezone nismo pronašli zajednički jezik pa se vraćam u rodni kraj, točnije u Polet iz Svetog Martina. U Poletu ostajem jednu sezonu u kojoj smo osvojili naslov Međužupanijskog prvaka, a ja sam bio najbolji strijelac sa postignuta 32 pogotka. Nagrada za sve to došla je na kraju sezone kada je stigao poziv iz slovenskog drugoligaša, Mure u koju odlazim jer vidim priliku za veliki napredak.

Kakav se nogomet igra u Drugoj slovenskoj ligi? Ima li razlike između tvojeg amaterskog i profesionalnog nogometa?

Igra se jako kvalitetan nogomet. Ima doista puno mladih igrača koji se bore za ulazak u prvu ligu te za što veći napredak. Razlika između amaterizma i profesionalizma je ogromna. Meni je trebalo neko vrijeme da se prilagodim ovom ritmu treninga. Sva sreća pa sam brzo pohvatao ovaj režim te sam nastavio s dobrim igrama.  Najviše se promijenio način života. Svaki dan trening, svaki dan se uči nešto novo. Veoma sam sretan što sam došao do ovog puta jer napokon radim ono što volim.

Vidiš li se u budućnosti u HT Prvoj ligi?

U budućnosti još nisam razmišljao. Idemo dan po dan te ćemo vidjeti što život nosi. Pokušat ću napredovati, još sam mlad igrač i još puno toga imam za naučiti. Imamo odličnog trenera te s njim možemo učiniti velike stvari.

Imaš li nogometne uzore?

Nogometnih uzora je bilo puno, a mogu reći da ih još ima. Svaki ima ono nešto najbolje, a ja kao mladi igrač pokušavam kopirati i poboljšati samog sebe. Dosta pratim Cristiana Ronalda, Neymara, Messija, ali i mnoge druge poznate nogometaše.

Tvoja očekivanja od Hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji?

Od naših nogometaša očekujem jako puno. Mogu reći da je to jedna odlična generacija koja može učiniti velike stvari. Samo da bude malo sreće i mislim da bi onda mogli daleko dogurati. Ovim putem im želim svu sreću u Rusiji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.