Mladi hrvatski paraolimpijci bore se za nove medalje u Genovi

Mladi hrvatski paraolimpijci bore se za nove medalje u Genovi

Među 400 sportaša iz 30-ak europskih zemalja nastupiti će 28 hrvatskih paraolimpijaca u devet sportova.

U srijedu su na Piazza de Ferrari, središnjem trgu u Genovi otvorene Europske igre mladih sportaša s invaliditetom koje će trajati do 15. listopada.

Na igrama će nastupiti više od 400 sportaša iz 30-tak zemalja, a nadmetat će se u devet sportova. Hrvatske boje branit će 28 mladih sportaša koji će nastupiti u boćanju, plivanju, atletici, stolnom tenisu i judu.

Na ceremoniji svečanog otvaranja Igara nazočnim sportašima i trenerima obratio se predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić naglasivši kako će svijet na ovim igrama upoznati nove zvijezde u usponu.

“U ovom tjednu upoznat ćemo nove zvijezde u usponu, buduće paraolimpijce, no vidjet ćemo i što je moguće ako uzmemo svoju sudbinu u naše ruke i aktivno živimo svoj život. Ovaj veliki događaj je vrhunac godine za sve sudionike, njihove trenere i organizaciju EPYG 2017. No osim rezultata i medalja koji nas čine vrlo ponosnim, europske igre mladih također su važne za stjecanje i razmjenu znanja između trenera i sportaša, kao i osoblja nacionalnih paraolimpijskih odbora. Europske igre mladih postale su najvažniji sportski događaj za mlade sportaše s invaliditetom u Europi“, zaključio je Kovačić.

Podsjetimo da je naš Varaždin 2015. u srpnju bio domaćin prošlih igara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.