Mladi hrvatski reprezentativac Karlo Žganec potpisao za Cedevitu

Mladi hrvatski reprezentativac Karlo Žganec potpisao za Cedevitu

"Mogu reći da sam stvarno zadovoljan. To je iskorak u mojoj karijeri i moram biti sretan što sam potpisao za takav klub, rekao je Karlo Žganec

Mislav Brzoja i Karlo Žganec

Mladi hrvatski reprezentativac Karlo Žganec potpisao je četverogodišnji ugovor s Cedevitom. Na nedavno završenom U-20 Europskom prvenstvu bio je ponajbolji igrač naše selekcije i imao je učinak od 10,9 poena, 7,1 skokova i 2,9 asistencija. Iskorak je ovo u karijeri nakon što je prošle sezone proglašen najboljim igračem regularnog dijela A-1 lige dok je nastupao za Zagreb. Statistika za 18-godišnjaka bila je stvarno impresivna ako uzmemo u obzir da mu je to bila prva prava seniorska sezona. Bilježio je 13,7 poena, 8 skokova i 3,7 asistencija. Košarku je počeo igrati u klubu svog oca Fenixu da bi se potom kalio u drugoligašu Boscu.

Sportski direktor Vitamina Matej Mamić zadovoljan je transferom i za klupske stranice je izjavio:

„On je doveden na visokoj poziciji kao izuzetno talentirano ‘dijete’. Već se dokazao i izuzetno je velik radnik. Njegova vrlina je što je u svojim igrama konstantan. Uvijek ga ima svugdje i veoma dobro razumije košarku. No, sigurno da ima i nedostataka na kojima će morati još više raditi kako bi svojom kvalitetom dao doprinos momčadi jer sada ulazi u ozbiljnu konkurenciju.“

Karlo je očekivano oduševljen novim klubom koji će sljedeće sezone nastupati u Euroligi i trenirat će pod paskom aktualnom izbornika.

“Mogu reći da sam stvarno zadovoljan. To je iskorak u mojoj karijeri i moram biti sretan što sam potpisao za takav klub. Pokušat ću se nametnuti treneru. Pregovori su se malo odužili, ali na kraju je dobro završilo.”

“Mislim da Cedevita radi respektabilnu ekipu. Ima puno mladih igrača koji su se već etablirali u europskim klubovima. Cedevita iz godine u godinu raste kao klub i s trenerom Repešom ima velikog prostora da joj rezultati iz godine u godinu i dalje rastu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.