Mladi hrvatski vaterpolisti u kampu u Šibeniku razvijali vještine i znanja

Mladi hrvatski vaterpolisti u kampu u Šibeniku razvijali vještine i znanja

- Iznimno sam zadovoljan ovogodišnjim kampom, imali smo sjajne uvjete za rad, rekao je Neven Kovačević, voditelj kampa

Više od 50 mladića iz cijele Hrvatske okupilo se u tradicionalnom šibenskom kampu gdje su pod nadzorom šest stručnih trenera posljednjih dana razvijali najnovije vaterpolske vještine i znanja. Okupljanje najmlađih talenata hrvatskog vaterpola organizirano je za svako godište posebno, a u petodnevnom kampu prošli su zahtjevnu obuku i brojna testiranja.

– Iznimno sam zadovoljan ovogodišnjim kampom, imali smo sjajne uvjete za rad, a igrači su odlično odradili višesatne trenažne obaveze. Trenizi su bili ritmični i bez praznog hoda, a bazen je bio podjeljen u tri sekcije i svaka je imala poseban program. Svi sudionici prošli su svakodnevne jutarnje utakmice, večernju tehničku obuku te situacione treninge i brojna testiranja, izjavio je voditelj kampa Neven Kovačević.

Ove godine kampu se priključila i generacija rođena 2002. godine – kao najmlađa generacija. Iz kampova HVS-a nakon višegodišnje kontinuirane obuke izlaze obučeni šesnaestogodišnji igrači koji se uključuju u natjecateljske nacionalne selekcije juniora i međunarodni sustav natjecanja po propozicijama FINA-e i LEN-a gdje ih, u sljedeće četiri godine, očekuju nastupi na europskim i svjetskim prvenstvima.

U radu i stučnom nadzoru kampa iskusni treneri i pedagozi testirali su i promatrali igrače, kako bi dobili što jasniju sliku o njihovim osobinama i sposobnostima. Najsuvremenije sportske tehnologije prilagodili su uzrastu mladih olimpijskih nada omogućivši im što uspješniji razvoj te formiranje u kompletne igrače i osobe.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.