Mladi igrač Cibalije u madridskom Atleticu!

Mladi igrač Cibalije u madridskom Atleticu!

Negdašnji kadet vinkovačke Cibalije Luka Mauer zadovoljio je struku u madridskom Atleticu te će na Vicente Calderonu ostati još najmanje šest mjeseci...

Luka Mauer/Foto: www.srednja.hr

Prošlogodišnji finale Hrvatskoga kupa za kadete bio je prijelomni trenutak u karijeri i životu mladog hrvatskog nogometaša Luke Mauera. Nakon spomenute utakmice mladić ponikao u omladinskom pogonu Cibalije dobio je, naime, inozemni angažman, a ni manje ni više u svoje ga je redove pozvao – madridski Atletico.

U finalu kupa vinkovački je klub nakon teške borbe tek nakon izvođenja jedanaesteraca prepustio pokal vršnjacima Dinama, a Mauer se istaknuo prekrasnim zgoditkom.

Premda je poslije utakmice zbog iscrpljenost i malaksalosti morao s terena biti iznesen na nosilima, skauti Atletica očito su primijetili njegov talent te zalaganje i borbenost i vrlo mu brzo uputili službenu ponudu za prelazak u Španjolsku.

“Noge su nam se potpuno odrezale, jer takva se prilika dobiva samo jednom u životu”, ispričala je majka 17-godišnjeg mladića za 24sata. “Prije te utakmice razmišljali smo je li prerano da ga pustimo u Rijeku, koja ga je tada htjela. No, onda smo jedne srijede primili poziv i imali samo tri dana da se odlučimo. Već smo ga u petak ispratili s aerodroma na Plesu.”

Luki je dobrodošlicu poželio i hrvatski reprezentativac na privremenom radu na Vicente Calderonu Mario Mandžukić, a Mauer je nakon početnog perioda upoznavanja dobio prigodu u redovima Atletica ostati i nešto duže od prvotno određenoga.

“Pretpostavljam da su me primijetili na finalu kadetskoga kupa. Mislim da su zadovoljni onime što sam do sada pokazao, jer produljili su mi stipendiju na još šest mjeseci. Presretan sam ovdje, već učim španjoski, dijelim kuću s nekoliko kadeta i volio bih što duže ostati na Vicente Calderonu”, kazao je oduševljeni Mauer.

Mauer, inače zadnji vezni, trenutačno trenira s juniorskom momčadi te pohađa školu u Madridu, a ako s Atleticom potpiše profesionalni ugovor put Španjolske će i čitava njegova obitelj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.