Mladi Ivašković bez finala na Europskom prvenstvu

Mladi Ivašković bez finala na Europskom prvenstvu

Posljednji hrvatski predstavnik na dvoranskom EP-u u Pragu nije se plasirao u finalnu utrku na 60 metara.

Zvonimir Ivašković/Foto: facebook.com/zvonimir.ivaskovic

Mladi hrvatski sprinter Zvonimir Ivašković (Mladost) neće nastupiti u finalnoj utrci Europskog dvoranskog prvenstva nakon što je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzeo šesto mjesto s istrčanih 6.71 sekundi.

Podsjetimo, dvadesetogodišnjak se u polufinale plasirao s osobnim rekordom na 60 metara (6.68), a nadao se kako će u poluzavršnici možda i popraviti to vrijeme. Na koncu ipak nije uspio, kao posljednji hrvatski predstavnik na dvoranskom Europskom prvenstvu u Pragu.

“Zadovoljan sam, osobito poslije jučerašnjega dana. Moram priznati da sam današnju utrku možda i nekako olako shvatio, kao svojevrsnu nagradu. Prvi put u životu nastupam pred ovoliko ljudi i osjećaj je zaista poseban. Jučer sam rekao da samo želim utrku odraditi tehnički dobro, no sve je to palo u vodu. Odlazim u nekakav grč kad mi se približe natjecatelji s leđa, ali vjerujem da će se to s vremenom i treninzima ispraviti”, kazao je HRT-u.

“Mislim da zaslužujem najveću moguću ocjenu za kompletan nastup na EP-u. Šteta što danas to nisam malo više iskoristio, ambijent je prekrasan, atmosfera odlična, ali nema veze. Nemam pravo reći da nisam zadovoljan. Ovo je za mene nešto potpuno novo i nedoživljeno, do sada sam trčao pred mamom i tatom u Boćarskom domu”, nasmijao se mladi sprinter.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.