Mlađi kadeti uspješni na EP-u u Francuskoj

Mlađi kadeti uspješni na EP-u u Francuskoj

Francuska je bila domaćin Europskog prvenstva za mlađe kadete, a Hrvatska je na tom prvenstvu imala nekoliko jako dobrih rezultata...

Foto: hsts.hr

U kategoriji 2004. godišta Hana Arapović završila je na petom mjestu! Koliko je to dobar rezultata govori i podatak da je dobila pozivnicu da sudjeluje na europskom Top-u 12 za mlađe kadetkinje koje će se igrati u belgijskom Liegeu 24. i 25. listopada. Ivona Štriga je bila 19.

Kod 2003. godišta Lovro Zovko je završio 11., dok je Janja Matijašec bila na 24. mjestu. Trener Darko Arapović bio je kratak i jasan: “Bilo je uspješno!”

Naši mladi stolnotenisači vrlo dobro kotiraju u europskim okvirima. A konkurencija je bila strašna, oko 40 europskih zemalja i ogroman broj igrača. Inače, uz Darka Arapovića su još kao treneri u Schiltigheimu bili Adam Smuda i Mladen Škrapac.

“Bila je ovo odlična prilika da vidimo gdje smo u odnosu na europsku konkurenciju. I saznanja su vrlo ugodna. Prvi dan svi naši igrači su prošli skupine”, sumira ponosni trener i nastavlja: “Drugog dana ispao je tek jedan a na kraju smo imali četiri igrača među 32 najbolja!”

Zadovoljan i fokusiran na budućnost zaključuje: “Rijetko koja zemlja, osim Francuske i Rusije, se može pohvaliti takvim rezultatom. Sad treba sjesti s vodstvom HSTS-a i Nevenom Karkovićem te odlučiti kako i što dalje. Jer očigledno je da imamo kvalitetu!”

Inače, Hana Arapović je dobila još jedno priznanje, nakon dva kampa za talentirane europske stolnotenisače dobila je pozivnicu i na treći, koji će se početkom listopada održati u slovenskom Otočcu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.