Europsko kadetsko prvenstvo, HRVATSKA –SRBIJA 35:29 (17:15)

Mladi rukometaši osigurali polufinale Europskog prvenstva

Mladi rukometaši osigurali polufinale Europskog prvenstva

"Naši kadeti, naši heroji!"

Foto: HRS Facebook

Nakon dvije pobjede i remija u skupini te velikog slavlja nad Njemačkom, hrvatski kadeti stigli su do posljednje utakmice glavne faze Europskog prvenstva u kojoj su im protivnici bili vršnjaci iz Srbije. S osiguranim plasmanom u polufinale izabranici Luke Panze krenuli su po potvrdu prvog mjesta u skupini. Sjajnim drugim poluvremenom hrvatski kadeti slavili su s +6 i potvrdili plasman u polufinale Europskog prvenstva zauzevši prvo mjesto u skupini.

U redovima Hrvatske najbolji je bio Ivan Martinović s osam pogodaka, a po njih četiri dodali su Tin Lučin i Leon Strbad. Vratari su bili u odličnom izdanju te je Mateo Radočaj sakupio deset obrana, a Ivan Panjan njih osam.

U polufinalu Europskog prvenstva izabranicima Luke Panze protivnici će biti rukometaši Slovenije. Utakmica je na rasporedu u petak, 19. kolovoza, u 20 sati u Koprivnici.

Europsko kadetsko prvenstvo, glavna grupa 2, 2. kolo:
HRVATSKA –SRBIJA 35:29 (17:15)

Hrvatska: Radočaj, Panjan; Špruk, Koncul, Martinović, Strbad, Raguž, Lučin, Grahovac, Bahtijarević, Šarac, Jaganjac, Vusić, Miličević, Turčić, Curiš
Izbornik: Luka Panza.

Srbija: Krstić, Milenković, Maksić, Sunajko, Trnavac, Bubić, Vignjević, Jandrić, Jovanović, Pavlović, Stojanović, Došen, Ivanović, Lazić, Mijatović, Radivojević
Izbornik: Nenad Maksić.

foto: HRS Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.