Mladi talenti u Medvjedima: “Uzbuđeni smo, ali ne i preplašeni”

Mladi talenti u Medvjedima: “Uzbuđeni smo, ali ne i preplašeni”

Ivan Janković i Matija Miličić su na pripremama KHL momčadi Medveščaka...

Foto: www.medvescak.com

Sjajni juniori Medveščaka Ivan Janković i Matija Miličić priključeni su pripremama KHL momčadi. Prošle sezone su bili najbolji pojedinci juniorske momčadi i trener Gordie Dwyer odlučio je provjeriti što mogu u seniorskoj konkurenciji. Janković je za MAX izjavio: “Stvarno se nisam nadao prilici u KHL-u, no iznimno sam počašćen. O ovome sam mnogo puta sanjao. Ali neću si postaviti prevelika očekivanja jer znam da sam se razvio u zemlji koja ima dva klizališta. Nije me strah, nisu oni nikakvi svemirci. Svi mi smo na ledu jednaki. Naravno da poštujem igrače koji su odigrali 10-15 profesionalnih sezona.”

Miličić misli: “Poziv me je iznenadio jer sam još prije nekoliko dana igrao juniorski hokej. Sada ću dati svojoj maksimum jer želim biti dio KHL momčadi. Sretan sam i nije me strah. Veselim se igranju pred punim tribinama. Dosad sam gledao KHL kao navijač, a sad će navijači mene gledati.”

Zanimljivo je da su obojica nakon priključenja KHL ekipi uzela privatne kondicijske trenere. Pripremama su također priključeni 23-godišnji napadač iz Slovačke Radovan Pulis i 28-godišnji branič iz Švedske Adam Deutsch. Obojica su na probnom roku. Pulis je prethodne četiri godine proveo u Zvolenu, a u sezoni 2012/13 osvojio je prvenstvo Slovačke. Prošlu sezonu je završio kao najbolji strijelac lige s 30 pogodaka, a sa 56 bodova bio je treći igrač prvenstva. Deutsch je karijeru počeo u Strömsbru, a od 2010. godine bio je član Brynäsa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.