Donosti Cup u San Sebastianu

MLADI VUKOVARCI SUDJELOVALI NA DONOSTI CUPU U SAN SEBASTIANU

MLADI VUKOVARCI SUDJELOVALI NA DONOSTI CUPU U SAN SEBASTIANU

Boravak mladih Vukovaraca na sjeveru Španjolske mogao bi biti početak jedne lijepe suradnje Vukovara i San Sebastiana...

Photo: HNK Vukovar 1991

Mladi nogometaši HNK Vukovar 1991 u razdoblju od 1.do 8. srpnja sudjelovali su na Donosti Cupu u San Sebastianu. Turnir je okupio 580 klubova iz 25 zemalja u muškoj i ženskoj kategoriji. Svake godine, počevši od 1992. organizatori odabiru dvije ekipe koja će na njihov trošak sudjelovati na turniru. Pozivnicu su uz Zmajeve iz madridske četvrti Lavapies ostvarili i Vukovarci te su imali tu čast da budu  prva ekipa s naših prostora koja je nastupila na ovom velikom turniru. Svoju pozivnicu opravdali su osminom finala na Cupu što je odličan rezultat.

Tijekom boravka u San Sebastianu imali su priliku upoznati se i s gradonačelnikom te, predsjednicom  baskijske provincije Gipuzkoe prilikom čega je navedena želja za nastavkom suradnje između Vukovara i San Sebastiana. Voditeljica delegacije Marina Prce izrazila je riječi zahvale prilikom pozivanja Vukovaraca i želju za razvijanjem prijateljstva između ovih gradova.

Željela bih zahvaliti na lijepom gostoprimstvu tijekom ovih tjedan dana. Španjolci su jako ljubazni, vedri i veseli ljudi i vjerujem da će naša suradnja dugo potrajati. Nogomet spaja ljude, pomaže mladima da razvijaju i druge vrijednosti te poštuju jedni druge. Turnir je pokazao da nema razlika u rasi, boji, nacionalnosti, te da je svima zajednički cilj dobro se zabaviti i sklopiti nova prijateljstva.“

Vukovarci su turnir započeli pobjedom s 3-1 protiv baskijskog Mary Ward Ikastetxea,  zatim odigrali 0-0 s madridskim klubom Mentema SFA B,  upisali pobjedu protiv švedskog Segeltorpsa s 2-0 i boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali baskijsku Lauaizetu Ikastolu s 4-2. te se plasirali u osminu finala gdje su igrali protiv španjolske momčadi Promesas Del Norte i upisali poraz.

Trener kadeta Zvonimir Vlajčić za Hrvatsku reprezentaciju prokomenitIrao je uspjeh svoje momčadi i planove za budućnost…

1.)MLADI VUKOVARCI DOBILI SU POZIVNICU ZA DONOSI CUP, TE UJEDNO POSTALA PRVA MOMČAD S OVIH PROSTORA KOJA JE NASTUPILA NA TURNIRU STAROM 25 GODINA. KAKO STE SE OSJEĆALI NAKON POZIVA?

Osjećali smo se malo iznenađeno ali vrlo uzbuđeno i bili smo sretni zbog poziva.

2.) ŠTO STE OČEKIVALI OD TURNIRA I SVOJIH IGRAČA?

Od turnira i igrača nisam puno očekivao jer smo ipak išli na malu “ekskurziju” , no na kraju je ispalo i više nego dobro!

3.)  JESTE LI IKAD PRIJE NASTUPALI NA SLIČNOM TURNIRU?

Nastupali smo na mnogim turnirima no na ovakvom naravno da nismo.

4.) S OBZIROM DA SE NA TURNIRU SKUPILO 580 MOMČADI IZ 25 ZEMALJA, VUKOVARCI SU DOŠLI DO OSMINE FINALA ŠTO JE ODLIČAN REZULTAT PRIJE SVEGA ZA JEDNU MLADU MOMČAD, JESTE LI MISLILI DA VAŠI IGRAČI MOGU DOGURATI DO OSMINE FINALA?

Vjerovao sam svojim dečkima i nadao sam se prolazu skupine, jer nismo znali kakve nas ekipe očekuju, no iskreno nisam se nadao tako dobrom prolazu, s dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom, pa još prolaz 1/16 , i isti dan po teškoj vrućini smo morali odigrati i osminu finala dok protivnici nisu morali taj dan igrati, međutim svakako smo ispali od bolje ekipe od nas, škola nogometa u Baskiji koja prikuplja dobre igrače

5.) ŠTO NAM MOŽETE REĆI O GOSTOPRIMSTVU?

Gostoprimstvo je bilo vrlo dobro, imali smo svog vodiča koji nas je uglavnom vodio kroz San Sebastian, na ručak i večeru, na bus, na utakmice, jer smo svaku utakmicu igrali na drugom stadionu, na plažu itd. Što se tiče kluba Real Sociedada pogledali smo samo njihov trening i slikali se s dva igrača i trenerom.

6.) KOLIKO DUGO TRENIRATE MOMČAD?

Ovu momčad kadeta treniram samo jednu polusezonu, na zimskoj pauzi sam preuzeo kadete.

7.) KAKVI SU VAM PLANOVI ZA DALJE?

Idemo 22.srpnja na tjedan dana na pripreme u Split, kad se vratimo nastavljamo s pripremama na našem stadionu u Vukovaru, nadam se boljoj sezoni nego prošloj. Uz kadete vodim i mlađe limače do osam godina,  tako da i s njima krećem s treninzima 1.kolovoza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.