Mladim kockastima u pomoć pristižu Pjaca, Kovačić i Halilović

Mladim kockastima u pomoć pristižu Pjaca, Kovačić i Halilović

Mlada hrvatska reprezentacija nastavlja svoj put u kvalifikacijama za EP...

Hrvatski reprezentativci uzrasta do 21 godine u Šibeniku će 11. studenog kontra San Marina nastaviti svoj put ka Europskom prvenstvu, a samo tjedan dana kasnije u Rijeci će, u velikom derbiju, ugostiti i jaku selekciju Španjolske.

Izbornik Nenad Gračan uvjeren je kako će kockasti nastaviti pozitivan niz poslije maksimalnog učinka u prve tri utakmice, a za furiju će selekciji priključiti i A reprezentativce – Marka Pjacu, Matea Kovačića, Alena Halilovića, Marija Pašalića, Marka Roga i Josipa Radoševića.

Sve je, dakle, podređeno samo jednom cilju: što boljem završetku kvalifikacija i konačnom vađenju vize za smotru najboljih. “Svaka utakmica kvalifikacija je važna, svaki bod jednako vrijedi. Važno je da igrači shvate ozbiljnost prve utakmice”, izjavio je Gračan. “Protiv San Marina smo favoriti, potvrdili smo to i u gostima, ali isto sada moramo učiniti i u Šibeniku. Tek se nakon toga možemo posvetiti Španjolcima.”

Jakim Španjolcima, o kojima ne treba trošiti previše riječi… “Radi se o Savezu koji je sa svim selekcijama osvojio – sve. Imaju mnogo igrača u prvoj ligi, koji nastupaju za najveće klubove i sigurno zaslužuju maksimalan respekt. No, i mi smo kvalitetni, domaćini smo na Rujevici i vjerujem da će biti jako dobro popunjena. Uz navijače možemo do pozitivnog rezultata, utakmica nam je jako bitna i imamo visoke ambicije”, prenosi stranica HNS-a.

U21 momčadi ovoga će puta u pomoć priskočiti i njhovi donedavni kolege. “U dogovoru s izbornikom Čačićem protiv Španjolske ćemo imati i Kovačića i Pjacu. Ne treba previše govoriti o njihovoj vrijednosti, ali lijepo je što Savez ovime pokazuje ambiciju i želju da se s mladom reprezentacijom napravi neki rezultat. Oni su predvodnici nove generacije i njihovo uključivanje može biti samo još veći motiv svima ostalim da vide kako su uprave mlade selekcije najbolji put do A reprezentacije”, zaključio je Gračan.

Popis igrača:
Vratari: Dominik Livaković (Zagreb), Josip Posavec (Inter Zaprešić)
Braniči: Dino Mikanović (Aarhus), Fran Tudor (Hajduk), Jozo Šimunović (Celtic), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Dino Perić (Lokomotiva), Filip Benković (Dinamo), Antonio Milić (Oostende)
Vezni: Josip Radošević (Rijeka), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marko Rog (Dinamo), Mario Pašalić (Monaco), Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Hajduk), Petar Brlek (Slaven Belupo)
Napadači: Marko Pjaca (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Alen Halilović (Sporting Gijon)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.