MLB: Dodgersi izborili sedmu utakmicu za sedmi naslov prvaka!

MLB: Dodgersi izborili sedmu utakmicu za sedmi naslov prvaka!

Utakmica između Astrosa i Dodgersa na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak u Los Angelesu.

Igrači Los Angeles Dodgersa poravnali su omjer u pobjedama protiv Houston Astrosa na 3-3 u finalu doigravanja američke profesionalne lige u baseballu MLB-a. Oni su u šestoj utakmici ovogodišnjeg “World Seriesa” na svom terenu slavili sa 3-1 i tako izborili odlučujući sedmi susret.

Dodgersi su nakon pet izmjena u šestoj utakmici uspjeli gubili sa 0-1, a do tog su trenutka njihovi udarači bili potpuno nemoćni protiv sjajnog bacača Astrosa Justina Verlandera koji je dopustio samo jedan udarac. No, startni udarač domaćih u šestoj izmjeni Austin Barnes uspio je stići do prve baze, potom je Verlanderu pobjegla jedna loptica koja je pogodila Chasea Utleya u nogu, a takvu je situaciju iskoristio Chris Taylor i još jednim udarcem donio izjednačenje na 1-1.

Uslijedio je “sac fly” Coreya Seagera koji je omogućio Utleyu da otrči do kućne baze i osigura vodstvo Dodgersima. Bio je to kraj utakmice za Verlandera, ali ne i kraj mukama Astrosa jer je u sedmoj izmjeni zamjenski bacač gostiju Joe Musgrove dopustio “home run” Jocu Pedersonu za povećanje vodstva domaćih na 3-1.

S druge strane, zamjenski bacači Dodgersa odradili su odličan posao i u potpunosti neutralizirali odlične udarače Astrosa.

Jako dobar bio je i starter domaće ekipe Rich Hill iako ga je njegov menadžer Dave Roberts zamijenio već u petoj izmjeni. Do tog trenutka Hill je dopustio samo jedan bod gostima kojega je solo “home runom” u trećem “innigu” postigao George Springer.

Prvakom će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a odlučujuća sedma utakmica igra se već u noći sa srijede na četvrtak također u Los Angelesu.

Dodgersi pokušavaju osvojiti svoj sedmi naslov prvaka, a prvi nakon 1988. godine, dok Astrosi nikada nisu bili prvaci.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.