Močibob: “Ovo je posebno iskustvo”

Močibob: “Ovo je posebno iskustvo”

Tvrtko Močibob je najavio Europsko mininogometno prvenstvo...

Hrvatska mininogometna reprezentacija

U ponedjeljak u Vrsaru počinje Europsko mininogometno prvenstvo. Izbornik Tvrtko Močibob je izjavio: “Važno je što ćemo nekoliko dana prije natjecanja biti u Vrsaru. Imat ćemo priliku dodatno se uigrati i vježbati prekide da ih igrači dobro upamte, a također je važno osjetiti teren i atmosferu. Bio sam kapetan reprezentacije na posljednja tri mini Eura i to je zaista posebno iskustvo. Ne može se s ničime usporediti. Jednostavno igrači daju više nego u ostalim utakmicama, a nadam se da će to vrijediti i za moju momčad.”

Nastavio je: “Bilo je mnogo promjena u reprezentaciji, no vjerujem da ćemo se ipak boriti za vrh. Sva trojica vratara su sjajna. Kapetan Lukavečki je iskusan igrač. Bilo bi dobro da se oporavi Božo Karamatić jer je jako važan za našu igru. No, uvijek netko od igrača pokaže sjajnu formu, ali svi su oni dobri. Odabrao sam igrače sa znanjem i potezima. Mislim da imamo momčad s vicom u igri, a neki drugi imaju tek radnike. Ali i mi trebamo trčati i boriti se za pobjedu protiv radničkih momčadi.”

Osvrnuo se na ždrijeb: “Skupina je točno onakva kakva nam treba. Igrači će se moći opustiti i osloboditi nervoze na početku. Mislim da u skupini moramo upisati sve pobjede i osvojiti prvo mjesto, a onda nas očekuju kvalitetniji protivnici. Ako ne možemo do svih pobjeda u skupini nemamo što tražiti.”

Križamo se sa skupinom u kojoj su Rumunjska, Bugarska, Škotska i Srbija: “Sigurno je da imamo vrlo zahtjevne utakmice u kasnijoj fazi i bit će potrebno dati maksimum za prolaz. Vidjeli smo na utakmici nogometaša u Norveškoj da ne smije biti opuštanja. Glavni suparnik za vrh je aktualni europski prvak Rumunjska. Nije sigurno kakva je snaga Portugala i Belgije jer debitiraju. Engleske i Njemačka su kvalitetne, a na prošlom natjecanju je Slovenija senzacionalno bila u finalu. Treba spomenuti i Češku.”

Zaključio je: “Nadam se da ćemo imati pun stadion i veliku potporu kad nam bude teško. Bilo bi dobro da kiša ne pada i da Europsko prvenstvo bude događaj koji će okupiti publiku. Ipak se to ne događa svaki dan i mislim da nema bolje pozivnice.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.