Moćni Zubac dobio novi nadimak od trenera Waltona

Moćni Zubac dobio novi nadimak od trenera Waltona

Zubac je na pripremama veliku pažnju posvetio fizičkoj spremi zbog čega je dobio i novi nadimak.

Ivica Zubac https://www.facebook.com/ivicazubac40/photos/

Mladi hrvatski košarkaš Ivica Zubac došao je na početak priprema u svoje Los Angeles Lakerse. Podsjetimo, 20-godišnji Čitlučanin nije prihvatio poziv izbornika Ace Petrovića i nije želio igrati za Hrvatsku na Eurobasketu kako bi se što bolje pripremio za novu NBA sezonu, a ako je suditi po izgledu i tjelesnim popravcima nije zabušavao pa je odmah dobio i novi nadimak.

“Zubac izgleda sjajno. Provjerili smo njegovo masno tkivo koje je palo na samo osam posto, tako da Zu odsad ima novi nadimak ‘Osam Posto’. Upitao me odmah: ‘Treneru, sjećate li se da sam bio na 19 posto? Rekao sam mu da se sjećam i da sam se zato puno puta šalio na njegov račun. Stvarno ga je lijepo vidjeti ovakvog. Izgleda sjajno i čini mi se da se već puno bolje kreće”, govori trener Lakersa, Luke Walton.

Zubac je prošle sezone bio među najgorima u momčadi kada je u pitanju masno tkivo. Ovaj je 216 centimetara visoki Hrvat imao točno 18.4 posto, no sada ga svi u momčadi zvou ‘Eight Percent’, iliti osam posto. Naporne pripreme su se isplatile.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.