Modrić nastavlja oduševljavati: “On je kompletan igrač”

Modrić nastavlja oduševljavati: “On je kompletan igrač”

Luka Modrić i dalje očarava igrom u Real Madridu...

Luka Modrić/Foto: Gettyimages

U gradskom derbiju protiv Atletica Luka Modrić odigrao je veliku ulogu u dresu kraljevskog kluba. Iako je Real veći dio utakmice imao vodstvo i kontrolu nad utakmicom, izvukli su tek jedan bod.

Madridski As prenosi kako je Real neporažen otišao kući, osim golmana Navasa, zbog iznimne igre veznjaka koji su neprekidnom bitkom na sredini pokazali kvalitetu i njihovu vrijednost za momčad.

Iako je Casemiro sve očarao igrom, hrvatski reprezentativac središnja je tema medija.

“Realov motor. Kada je lopta pod njegovom kontrolom, vrijeme kao da stoji, dok se lakoćom kreće kroz sredinu terena i protivničkom polovicom. Uz Casemirovu zaštitu nije se bojao prići protivničkom kaznenom prostoru. Nalazio je rupe na terenu za ubaciti loptu gdje se to činilo nemoguće” – o Modriću zadivljeno pišu Madriđani.

Isti list o Luki piše kao totalnom (kompletnom) nogometašu:

“Teško je naći riječi za dočarati kvalitetu nogometa koju pokazuje u zadnje vrijeme. Otkako je došao u Real ne prestaje dokazivati kako je sve važniji za momčad i klub. Kompletan je nogometaš i u njegovoj igri ne nalazimo individualni ili kolektivni segment u kojem ne dominira. Tehnički je čudo i u svakom kontaktu s loptom pokazuje kako vlada njome, bilo da se radi o kratkom pasu, dugom dodavanju, u svakoj situaciji nalazi pravo rješenje. Doslovno je nemoguće ukrasti mu loptu, eksplozivan je u trku gdje odmah na početku radi razliku. Ali njegov ogroman ofenzivni arsenal nas ne zasljepljuje , jer mnogo donosi i defenzivi” – nastavljaju se same pohvale na račun Luke.

Tu još nije kraj komplimentima:

“Prošao je nebrojene kilometre, preorao cijeli teren, sve to vrijeme pokazujući inteligenciju i čitanje igre. Ne pamtim da sam vidio igrača koji je toliko nenadoknadiv u vezi i da igrače oko sebe čini toliko boljima. Užitak ga je gledati. Čisti talent u službi kolektiva. Ukratko, kompletan nogometaš” – za kraj je napisao As.

Ipak, s druge strane, novinari i čitatelji Marce, drugog madridskog sportskog lista, Modrića nisu tako visoko ocijenili pa je njegov trud “nagrađen” sa 6,5, dok je Casemiro dobio osmicu, slijedi ga Navas sa 7,5 te Benzema sa 7.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.