Modrić: “Ne slažem se s izbornikom, dali smo sve od sebe”

Modrić: “Ne slažem se s izbornikom, dali smo sve od sebe”

Luka Modrić kontrirao je Niki Kovaču u konstataciji da hrvatski nogometaši protiv Norveške nisu dali maksimum...

Poraz od Norveške i remi s Azerbajdžanom u proteklom mini-ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj sljedeće godine u svlačionicu hrvatske nogometne reprezentacije unio je nemir i mnogobrojna pitanja. Zašto se igrači ne bacaju na glavu? Zašto ne izgledaju kao momčad?

“Teško je pričati o tome tko je odgovoran. Činjenica je da nismo bili na razini, nismo znali odgovoriti na presing i igrali smo sistemom ‘ja tebi – ti meni’. Pobjedu nismo zaslužili, ali vjerujem da ćemo iz ovoga izaći jači i izvući pouke. Nadam se da će navijači stati iza nas i idemo već protiv Bugarske, makar i pred praznim tribinama, uzeti bodove. Možemo do Francuske”, uvjeren je Domagoj Vida.

Niko Kovač odgovornost je prebacio na igrače, jer ‘njegovi su zahtjevi ispunjeni’, a zašto se Modrić i društvo ne ‘bacaju na glavu’ pitanje je za ‘nekog drugog’, jer “za reprezentaciju sam igrao 83 utakmice i bio nogometaš koji je uvijek nastupao sa srcem. Ovaj put nismo igrali sa srcem, nismo se dovoljno borili”, Kovačeve su riječi, na koje odgovor nije trebao (pre)dugo čekati.

“To je izbornikovo mišljenje. Smatram da smo dali sve od sebe, a našom smo igrom jako razočarani”, kaže Luka Modrić. “Norveška je bila mnogo bolja momčad i zaslužila je pobjedu. Berget je činio razliku na travnjaku, a sada treba vidjeti možemo li izravno do Eura. Ostale su još dvije utakmice do kraja, nada postoji”, zaključio je veznjak Reala.

O momčadskoj igri prozborio je i jedan od ponajboljih hrvatskih nogometaša Ivan Perišić. “Trebamo biti realni, veliki u pobjedi, ali i u porazu. Imali smo šanse na početku drugog poluvremena, ali ponovno je izostala realizacija. U zadnje dvije utakmice nismo bili pravi, nedostajalo je agresivnosti i zajedništva. Norvežani su više željeli pobjedu”, istaknuo je te poentirao: “Na početku kvalifikacija igrali smo kao momčad, borili se jedan za drugoga, a u posljednjim susretima to više nije slučaj. Ne znam zašto”, slegnuo je ramenima.

Kapetan kockastih Darijo Srna smatra pak kako za lošu, slabokrvnu igru krivca ne treba tražiti – krivi su svi. “Nije to bio moj dan, ali nije bio ničiji. Svi smo krivi, ali svi su dali i sto posto. Možda to nije bilo pravih sto posto, možda smo i umorni… Hrvatska nije prvi put u ovakvoj situaciji, dugo sam u reprezentaciji i znam da je ovakvih slučajeva već bilo. Teško je naći opravdanje nakon ovakvog poraza. Možemo se samo ispričati, dići glavu i probati ići dalje, dobiti preostale dvije utakmice.”

Slaže se i Srna da je pobijedio – bolji takmac. “Odigrali smo nekvalitetnu utakmicu i Norveška je zasluženo slavila. Imali smo nekoliko prigoda u drugom dijelu, ali ne i sreće. Pribojavali smo se prekida, koji su im vrlo opasni, a pokazalo se da je to bilo opravdano. U prvom poluvremenu nismo htjeli riskirati kako ne bismo primili pogodak, a potom smo se raspali u nastavku. Treba izvući pouke, nema spuštanja glave”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.