Modrić ponovo najbolji, Pjaca najbolji igrač HNL-a

Modrić ponovo najbolji, Pjaca najbolji igrač HNL-a

Kategorija "Dobri duh hrvatskog nogometa" bila je posebno emotivna i važna za Davora Vugrinca i njemu je pripala čast dobiti nagradu. Kao najbolji strijelac HNL-a, na kraju sezone u 40-oj godini povukao se u igračku mirovinu.

Luka Modrić/Getty Images

U zagrebačkom hotelu Westin održana je svečanost hrvatskog nogomet u kojem se nagrađuju najzaslužniji nogometaši u protekloj sezoni. Nagrade se odnose na igrače koji igraju u HNL-u i isto na one koji hrvatske boje prenose u inozemstvu.

U prvoj kategoriji za najboljeg suca u HNL-u proglašen je Bruno Marić.

Idealnu postavu HNL-a čine: LivakovićTomečak, Mitrović, Lešković, LeovacPavičić, Ćorić, AdemiRadonjić, Henriquez, Pjaca.

Idealna momčad izabrana je od strane igrača i trenera prvoligaša.

Za najboljeg trenera HNL-a izabran je Zoran Mamić. Iako su Mamić i Čačić imali podjednak broj glasova (7), nagrada prema pravilima ide treneru čija je momčad bolje plasirana. U ovom slučaju Dinamo je prvak i tu je sve jasno. Glas manje od spomenutog dvojca dobio je slovenski stručnjak i trener Rijeke Matjaž Kek (6).

Za najboljeg igrača HNL-a izabran je Dinamov Marko Pjaca.

Kategorija “Dobri duh hrvatskog nogometa” bila je posebno emotivna i važna za Davora Vugrinca i njemu je pripala čast dobiti nagradu. Kao najbolji strijelac u povijesti HNL-a, na kraju sezone u 40-oj godini povukao se u igračku mirovinu.

Posljednja kategorija bila je ona za najboljeg hrvatskog nogometaša u sezoni na izmaku. Nagrada je po treći puta zaredom otišla Luki Modriću. Iza njega su ostali Ivan Rakitić i Marko Pjaca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.