Modrić: “U Realu napreduješ jer treniraš s najboljim igračima na svijetu”

Modrić: “U Realu napreduješ jer treniraš s najboljim igračima na svijetu”

Uoči finala Lige prvaka, Luka Modrić je za španjolske medije progovorio o svom karakteru, suigračima te budućnosti.

foto: Uefa Champions League / Facebook

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić sa svojim Real Madridom danas igra finale Lige prvaka protiv Liverpoola. Ovo bi Luki mogao biti četvrti naslov prvaka Europe u dresu Reala. U klupskom sportskom kampu u Madridu za novine El País progovorio je o svome karakteru, rekao gdje se vidi u budućnosti te što misli o svojim suigračima.

Miodrag Paunović, Lukin trener u nogometnoj školi u Zadru govorio je kako je Luka sramežljiv, miran i neprimjetan dječak, a kakvim sam sebe vidi danas?

“Teško mi je govoriti o sebi samome…Nastavljam biti miran i jako povučen. Jedino mjesto gdje nisam sramežljiv je nogometni teren. Ondje sam drugačiji. Ondje se transformiram jer imam strast za nogometom. U njemu uživam svaki dan, na svakom treningu i svakoj utakmici. Ne volim gubiti. Kada gubim, a stvari ne idu dobro, ovdje mi kaži da sam poput octa (u Španjolskoj izraz za nepodnošljiv).” rekao je Modrić, a takvim ga, kaže, vide njegovi suigrači.

Iziskujete li od sebe puno?

“Da, nikada nisam zadovoljan. Uvijek želim više. Nije lako ali kada želim nešto napraviti, onda to želim učiniti na najbolji mogući način. Ne volim ostati na pola puta. U svakoj se utakmici suočavaš s novim situacijama a to ti također pomaže da postaneš zreliji i da naučiš nešto.” izjavio je kapetan Vatrenih.

Izvana se čini kako je Luka iz godine u godinu sve bolji te da njegov napredak nije završio. Želja za napretkom, tvrdi, jedna je od njegovih osobina.

“To je dio moje osobnosti, dio mene samog i profesionalnosti. Uvijek smatram da nešto moram pokazati.” Zašto? “Zato što nikada nisam zadovoljan. U Real Madridu sam sve postigao no uvijek želim više pa se niti na jednom treningu, niti na jednoj utakmici ne opuštam. Ne vrijedi mi ono što sam ranije napravio. Uvijek želim pokazati da mogu napraviti nešto više. U nogometu, opustiš li se malo, teško se vratiti na istu razinu. Tako da dokle traje (igračka karijera) bit ću takav. Uvijek sam bio iskren prema samom sebi pa ću biti prvi koji će primijetiti dan kada više neću biti na razini kojeg traži ovaj kluba. Također smatram da mi sve stvari koje su mi se dogodile kao dječaku u Hrvatskoj ne dopuštaju da omekšam.” kaže veznjak Real Madrida.

U čemu ste postali bolji u Real Madridu?

“U puno stvari, no teško mi je govoriti o samome sebi te reći da sam bolji u tome ili tome..Iskusniji sam. Ovdje, osim toga, napreduješ samo zato što treniraš s najboljim igračima na svijetu.” rekao je Luka.

Koga ste posebno voljeli kao mali?

“Bobana, prvog kapetana Hrvatske. I Francesca Tottija. Bobana zato što je nosio kapetansku vrpcu kada je Hrvatska radila nevjerojatne stvari, u jednoj delikatnoj situaciji za zemlju, kada se osamostalila. Sviđa mi kakav je on kao osoba i njegov nogomet.”

Tko vam je pokazao najviše nogometa?

“Moj otac. Vodio me na teren svaki dan, sve mi je pokazao, uvijek je htio provoditi vrijeme igrajući nogomet sa mnom. Tražio je od mene da napravim ovo ili ono te mi je govorio što mogu učiniti u svakom natjecanju. Također i Tomislav Bašić koji je umro prije nekoliko godina. On je uvijek vjerovao u mene, bio je jedan od rijetkih koji je znao da ću doći na ovu razinu. Ne samo da je to govorio meni, nego svima. Svima je govorio da sam najbolji i da radim čuda. Bio mi je trener u Zadru, kada sam imao između 10 i 13 godina. Jako mi nedostaje, volio bih da sve ovo može proživljavati sa mnom.” rekao je Luka.

Kao mali je sanjao ono što mu se upravo sada i događa. “Sanjao sam da dođem daleko. Za mene je postojao samo nogomet. Gledam tenis i košarku ali nikada nisam htio raditi drugu stvar osim igrati nogomet. Kada je Hrvatska bila treća na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj (imao je 13 godina) sanjao sam da sam tamo, a danas sam kapetan Hrvatske. Ostvario mi se također i san da igram za veliku ekipu, zbog toga svakodnevno uživam. Nikada nisam zadovoljan ničime, kao što sam rekao ranije, iziskujem stalno više od sebe pa koliko trajalo.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.