Moram se spustiti na zemlju, bit će teže, no nema lakog puta

Moram se spustiti na zemlju, bit će teže, no nema lakog puta

"Bit će teže nego protiv Turske, Česi su bolji, a na cijelom Europskom prvenstvu nema lake utakmice" zaključio je Vida

foto: HNS

Hrvatska je sa željena tri boda otvorila svoj nastup na Europskom prvenstvu te iščekuje susret drugog kola protiv Češke, a među reprezentativce se vratio kapetan Darijo Srna nakon sprovoda svog oca. Međutim, kamp Vatrenih pogodila je još jedna tužna vijest – preminuo je i otac trenera vratara Marjana Mrmića, koji će se stoga također vratiti u Hrvatsku i ponovno se priključiti nacionalnoj selekciji na dan utakmice u Saint Etienneu.

“Svi smo mi ovdje kao jedna obitelj i kada netko izgubi člana svoje obitelji naravno da je i nama ostalima jako teško, kao da smo ga i mi izgubili. Bit će nam sve to samo jedan motiv više, a ne sumnjam da će na terenu naš kapetan biti još bolji. On je prije svega veliki čovjek i sportaš”, prokomentirao je Domagoj Vida.

Pobjeda nad Česima može Hrvatskoj osigurati plasman u osminu finala.

“Čeka nas zahtjevna utakmica. Bilo je lijepo protiv Turske, dobili smo samopouzdanje, ali moramo se spustiti na zemlju. Svjesni smo da je Češka najvažnija kako bismo osigurali prolaz, a onda ćemo gledati prema Španjolskoj. Mi smo spremni, odmorili smo se, osjećamo se odlično, odradili smo treninge, masaže i terapije i bit ćemo koncentrirani na novu pobjedu za veselje naših navijača”, kaže Vida.

“Bit će teže nego protiv Turske, Česi su bolji, a na cijelom Europskom prvenstvu nema lake utakmice. No, budemo li pravi od prvog do zadnjeg, budemo li se borili kao u Parizu, ne bi trebalo biti problema. Jedva čekamo početak, a opet ćemo napraviti detaljnu analizu protivnika. Pokušat će nas uhvatiti na protunapade, ali sve je u našim rukama i nogama. Imamo odličan odnos s izbornikom, i idemo dalje tako nastaviti”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.