Motivacija za sportski uspjeh

Motivacija za sportski uspjeh

Motivacija je snaga koja igra vrlo važnu ulogu u ostvarivanju vlastitih ciljeva i svakako je temelj za sportski uspjeh. Da bi se postalo uspješan sportaš, potrebno je uložiti mnogo truda i vremena, ali ono najvažnije je – biti motiviran. Ukoliko ste se odlučili baviti sportom, znajte da ste donijeli pravu odluku. Stvorite viziju onoga što želite postići, i znajte da će na putu biti mnogo uspona i padova – ali bitno je ustrajati.

Pokušajte si predočiti osjećaj zadovoljstva i ponosa koji ćete doživjeti kada dostignete svoje prve sportske rezultate. Ne dopustite sebi da vas bilo što na putu do cilja pokoleba. Budite svjesni da je Vaše tijelo savršen stroj. Treba mukotrpno raditi i hraniti ga zdravim namirnicama, a kada mu date sve ono što mu je potrebno, ono će vam vratiti na najljepši mogući način – zdravljem, zadovoljstvom te sportskim rezultatom.

Da bi ste ostali motivirani, svaki dan se zapitajte dva pitanja: Što mogu učiniti danas za sebe da bi postao najbolji sportaš? Da li sam učinio sve što je u mojoj moći da postanem najbolji sportaš? Ova dva pitanja će vas podsjetiti koji su vaši ciljevi i tjerati Vas da i dalje budete motivirani.

Zato smo krenuli s novom rubrikom HR Fit u kojoj ćemo predstaviti kako se sportaši motiviraju, kako se hrane, koja je najbolja hrana prije ili poslije treninga.

Za početak krećemo lagano, utorkom i subotom samo za Vas, HR Fit…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.