Mourinho dva puta odbio PSG

Mourinho dva puta odbio PSG

Jose Mourinho otkrio je kako je u dva navrata odbio trenerske ponude PSG-a...

José Mourinho/Getty Images

Jose Mourinho u prvom susretu osmine finala Lige prvaka pokušat će protiv PSG-a već u glavnom francuskome gradu ostvariti pozitivan rezultat prije uzvrata u Londonu, a u prilog mu na tom putu ide i činjenica da je francuski prvak ‘prošaran’ ozljedama i izostancima bitnih igrača.

Karizmatični Portugalac otkrio je prije susreta kako ga je PSG nekoliko puta želio za trenera. “Dobro poznajem PSG-ov projekt – kad je sve počinjalo, trebao sam sjesti na njihovu trenersku klupu”, rekao je.

U dva navrata Mourinho je na Dalekom istoku pregovarao s katarskim vlasnicima – 2011. i 2013. godine. “Cilj projekta bio je dominacija u Francuskoj, a potom i Europi. PSG je velika momčad s ogromnim ambicijama, a o svemu dovoljno govori činjenica kako su prvi cilj već praktički ostvarili, dok su drugome vrlo blizu.”

Portugalski je stručnjak otkrio i zašto je na koncu odbio unosnu ponudu šeika. “Moja je tadašnja ambicija bila osvojiti španjolsko Prvenstvo s Real Madridom, nakon što sam već podizao pehare u Engleskoj i Italiji. Natjecanje protiv Barcelone – najbolje europske momčadi proteklog desetljeća – i pokušaj ‘svladavanja’ Primere bio mi je velik izazov i nije bilo pravo vrijeme za odlazak sa Santiago Bernabeua.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.