Mourinho: “Messijev odlazak zauvijek će promijeniti europski nogomet”

Mourinho: “Messijev odlazak zauvijek će promijeniti europski nogomet”

Jose Mourinho iznimno cijeni Messija...

Jose Mourinho/Foto: Youtube screenshot

Jose Mourinho je proslavio još jedan naslov prvaka Engleske s Chelseajem. Usporedio je španjolski i engleski nogomet, a posebno se osvrnuo na Messija. Izjavio je: “Kad Messi jednom završi karijeru više ništa neće biti isto u Barceloni i nogometu općenito. Pojavit će se prostor za nove ideje. Messi je ključ svih trofeja Barcelone u posljednjih desetak godina. Osvojio je tri Lige prvaka i šest prvenstava Španjolske. Treneri su bili Rijkaard, Guardiola i Enrique, no on je jedina konstanta.”

Nastavio je: “Dok sam radio u Španjolskoj nisam uživao. U sezoni 2011/12 osvojio sam prvenstvo s Realom uz 100 bodova i 121 pogotkom. Nisam uživao jer smo u sezoni imali tek tri ili četiri teške utakmice. U Engleskoj vas očekuje paklena utakmica ako kod vodstva 2:0 primite pogodak. Nije lako sačuvati pobjedu, takav je engleski nogomet. U Španjolskoj je velika razlika u kvaliteti između Barcelone i Real Madrida u odnosu prema ostalim klubovima.”

U Engleskoj nema odmaranja igrača: “U Realu i Interu sam osvajao prvenstva uz odmaranje igrača. Ove sezone sam to u Chealseaju napravio samo jednom i ispali smo iz FA kupa protiv trećeligaša Bradforda. Snaga i pritisak su mnogo veći u Engleskoj nego u Španjolskoj.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.