Mourinho o Fifi: “To je kraj svijeta, siguran sam da će još toga isplivati na površinu”

Mourinho o Fifi: “To je kraj svijeta, siguran sam da će još toga isplivati na površinu”

Mourinho ima svoje mišljenje: "To je za mene kraj svijeta. Mijenjate istinu za pet milijuna eura? Što je sljedeće? Siguran sam da će još mnogo priča isplivati na površinu".

José Mourinho/Getty Images

Jose Mourinho nije komentirao stanje oko FIFA-e sve dok se nije oglasio Nogometni savez Irske. Oni su naime otkrili, točnije izvršni direktor FAI-a John Delaney, kako je FIFA uplatila na njihov račun pet milijuna eura kako bi zaboravili na Henryjevu ruku.

FIFA je demantirala takve optužbe te su poručili kako se radilo o pozajmici za izgradnju novog stadiona kojeg su tijekom 2014. otpisali s obzirom na lošu financijsku situaciju u savezu.

Međutim, Mourinho ima svoje mišljenje: “To je za mene kraj svijeta. Mijenjate istinu za pet milijuna eura? Što je sljedeće? Siguran sam da će još mnogo priča isplivati na površinu”. 

Smatra kako su naštetili nogometu: “Ok, korupcija, novac, glasovi… to je jedna stvar. Međutim, to se sada prelilo u moju sferu, a to je nogometna igra! To je za mene nevjerojatno”. 

Portugalac se još jednom vratio u 2012. godinu kako bi se prisjetio izbora za najboljeg trenera godine u kojem je izgubio od španjolskog izbornika Vicentea del Bosquea.

“Bio sam jedan jedan od trojice finalista, a kada su mi rekli da sam završio kao drugi s tek nekoliko glasova manje od prvog, sve sam normalno prihvatio. Međutim, onda su javno objavili kako je tko glasao. Zatim me zvao moj bivši igrač, kapetan reprezentacije i šokirano mi je kazao kako je glasao za mene te da je došlo do pogreške. ‘Glasao sam za vas, a na listi piše neko drugo ime koje ja nisam napisao’ “, prisjetio se Mourinho i već tada bio vidno razočaran onim što se očito događalo.

“Ubrzo me zvao i jedan moj prijatelj iz Portugala, izbornik reprezentacije, rekao mi je isto što i kapetan da je glasao za mene i da mu nije jasno tko je mijenjao njegov glas. Rekao sam mu kako nije drama, ali da se očito nešto dogodilo i da se ne želim više osvrtati na to,” zaključio je jedan od najboljih svjetskih trenera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.