Mourinho: “Sramimo se incidenta u Parizu”

Mourinho: “Sramimo se incidenta u Parizu”

Trener Chelseaja Jose Mourinho zgrožen je zbog rasističkih ispada "navijača" Chelseaja u Parizu...

José Mourinho/Getty Images

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho oštro je osudio incident koji se zbio u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka između bluesa i PSG-a.

Chelseajeve su pristalice, podsjetimo, odbile u vlak pustiti Afroamerikanca, a budući da je sve dokumentirano i video kamerom, saznalo se kako su nakon toga rasističkog čina uzvikivali: “Mi smo rasisti i mi to volimo.”

“Sramimo se”, jasan je Portugalac. “Možda to ne bismo trebali jer se odbijamo poistovjetiti i povezati s tim ljudima, koji se deklariraju kao navijači Chelseaja, a zapravo su samo navodni navijači. Ja sam povezan s Chelseajem, klubom koji promovira dobre stvari i koji iza toga stoji”, odrješit je The Special One.

Pojavila se poslije toga i plemenita ideja o pozivanju žrtve napada u London na utakmicu. “Osjećao sam ogroman sram kad sam vidio što se dogodilo, ali istovremeno sam i ponosan što sam menadžer ovoga kluba. Uvjeravam Vas da ti i takvi navijači i ljudi ne predstavljaju naš klub, nisu dio njega niti će to ikada biti.”

“Ne znam voli li gospodin nogomet, ali i ovim ga putem pozivamo da dođe i upozna nogometni klub Chelsea koje predstavljaju njegov vlasnik, uprava, menadžer, igrači i oni pravi, istinski navijači. Mislim da trenutačno o nama ima jako loše mišljenje i volio bih da nas posjeti, neovisno o tome voli li nogomet”, zaključio je Mourinho.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.