Moyes otkrio: “Očajno sam želio Garetha Balea”

Moyes otkrio: “Očajno sam želio Garetha Balea”

Manchester United je svoje najgore trenutke u posljednjih deset godina proživio baš u eri (jednoj sezoni) Davida Moyesa.

Gareth Bale je tada bio na izlaznim vratima Tottenhama, a iako bi mu privikavanje na United prošlo puno bolje nego što je to bilo u Realu, Velšanin je odlučio napustiti otok i tako ražalostiti Moyesa koji ga je želio u Unitedu.

“Gareth Bale je izvanredan igrač. Očajno sam ga želio u Unitedu, no nisam ga uspio dobiti. Iz Tottenhama je odlučio otići u Real Madrid. Želio sam ga od prvog dana kada sam došao na klupu”, izjavio je Moyes.

Moyes je također istaknuo koliko je Bale dobar igrač: “On zabija pogotke, kreira prilike, brz je, fizički je jak, mislim da će sljedeće sezone biti velika zvijezda u Madridu. Baleu treba dati vremena za prilagodbu u Madridu, po tom pitanju ne razlikuje se puno od ostalih igrača. 

On je Britanac koji je otišao igrati u stranu državu, mora prihvatiti drugu kulturu, drugačiji način života, vrijeme, prehrane… U sjajnom je klubu koji će mu dopustiti da uspije i uvjeren sam da i hoće.” 

Moyes je nakon samo jedne sezone u Manchesteru prešao u Real Sociedad, a tko zna što bi se desilo da je u Unitedu imao igrača Baleovog kalibra.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.