‘Mozart’ ide u mirovinu: “Bit će u redu i ako pustim koju suzu”

‘Mozart’ ide u mirovinu: “Bit će u redu i ako pustim koju suzu”

Ivano Balić danas igra posljednju utakmicu u karijeri...

Ivano Balić/Foto: Gettyimages

Danas u 20 sati Wetzlar u svojoj dvorani igra protiv Goppingena, a to će biti posljednja utakmica u karijeri Ivana Balića, jednog od najboljih igrača svi vremena. Izjavio je za RTL: “Uopće se ne osjećam kao da je kraj, vjerojatno zato jer sam sam tako odlučio. Vjerojatno će biti malo nervoze. Čudno je to, no trenutno je sve u redu. Treba znati kad je vrijeme za odlazak. Cijelo tijelo me jako boli, te sam nakon razgovora s obitelji i prijateljima zaključio da je stiglo vrijeme za kraj karijere.”

Nastavio je: “Imam problema s leđima, ali posljednju utakmicu u karijeri moram odigrati. Kod dolaska u Wetzlar prije dvije godine nisam bio siguran što da očekujem, ali jako sam sretan što sam igrao u Bundesligi. To iskustvo ću uvijek pamtiti. Iznimno me raduje što na utakmicu dolazi mnogo mojih prijatelja i članova obitelji. Većina njih je bila i na prvoj utakmici. Bit će to lijep događaj, no potrebno je da budem spreman na sve. Nije problem ako bude koja suza. Opraštam se od nečega što radim 20 godina i jako volim, pa će biti u redu ako se pojavi koja suza.”

Osvrnuo se na reprezentaciju: “Bilo je više bolnih poraza nego trofeja, ali teško je stići na vrh. Najbolje su bile godine s Portugalom i Atenom, ali ja sam uvijek uživao i sretan sam sa svojih 20 godina igranja. Početkom 2013. godine u reprezentaciji više nisu računali na mene. Sve je to bilo brzo. Činilo se da će me zvati, ali ipak se to nije dogodilo. Ne mislim više na to jer je završilo. Treba se okrenuti budućnosti. Naravno da mi je nekoliko mjeseci bilo teško, ali naviknuo sam se.”

Ivano Balić je u hrvatskoj reprezentaciji bio više od deset godina. Na sedam velikih natjecanja u nizu proglašen je najboljim igračem. Osvojio je zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu, Olimpijskim igrama i Mediteranskim igrača. Ima i dva srebra sa Svjetskih i Europskih prvenstava. Nosio je zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.