Možnik: “Znao sam da je moguće”

Možnik: “Znao sam da je moguće”

Marijo Možnik bio je uvjeren kako u finalu EP-a može do medalje...

Marijo Možnik/Getty Images

Marijo Možnik osvjetlao je obraz hrvatske gimnastike na Europskom prvenstvu u Montpellieru, osvojivši prvo hrvatsko zlatno odličje na velikim natjecanjima!

28-godišnji je gimnastičar odradio fenomenalnu vježbu na preči, zaradio 14.833 boda i bio nedostižan za ostatak konkurencije, ostavivši iza sebe Britanca Sama Oldhama i Grka Vlasiosa Marasa.

“Sretan sam i ponosan što sam odradio jednu od najboljih vježbi u životu pod ovakvim pritiskom, jer sam znao da mogu osvojiti medalju”, kazao je Možnik HRT-u.

“Nisam imao pritisak saznjanja o rezultatima ostalih natjecatelja, budući da sam nastupao prvi. Mogao sam se maksimalno koncentrirati na svoj izvedbu i sve sam elemente napravio tehnički jako precizno, što je i rezultiralo dobrom ocjenom. Isprva mi se činilo kako je dosta niska, suci su bili strogi, ali pokazalo se da su takvi bili i kod ostalih pa je na koncu i to bilo dovoljno za zlatno odličje”, presretan je bio hrvatski gimnastičar.

Svoje je rekao i Marijev trener Tigran Gorički. “Devet finalista, puna dvorana, Hrvatska prvi put u povijesti ima prvaka na velikom natjecanju… Marijo je u pravom trenutku bio pravi, napravio je najbolju vježbu baš kad je trebalo, a usto je i nastupao prvi, što je bila ponešto otežavajuća, ali i olakšavajuća okolnost”, komentirao je Gorički.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.