Možniku drvena medalja, Đerek iznenadila petim mjestom

Možniku drvena medalja, Đerek iznenadila petim mjestom

Europski prvak Marijo Možnik ostvario je četvrto mjesto na preči, dok je Ana Đerek iznenadila petim mjestom na preskoku.

Europski prvak iz Montpelliera, Marijo Možnik osvojio je četvrto mjesto na preči na Europskim igrama u Bakuu. Tamo je došao s nedovoljno zaliječenom ozljedom ramena što je uvjetovalo odrađivanjem nešto jednostavnije vježbe koja mu je na kraju donijela ocjenu 14,900.

Ipak, ono što slijedi u listopadu puno je zahtjevnije. Svjetsko prvenstvo u Glasgowu izravna je viza za Olimpijske igre u Riju 2016. godine, ali samo za prva tri natjecatelja. Nakon sudjelovanja na prvim Europskim igrama, Možnika očekuje naporan rad kako bi osmislio što bolju vježbu koja bi mu trebala donijeti plasman na OI u Riju.

Ispred njega plasirali su se prvoplasirani Nijemac Fabian Hambuechen (15,553), drugi Grk Vlasios Maras (15,366) i Rus Nikita Ignjatev (15,166).

Ana Đerek u preskoku iznenadila je sve, pa i samu sebe. Mlada 16-godišnja Splićanka ostvarila je peto mjesto u finalu čime je za jednu poziciju popravila svoj plasman iz kvalifikacija.

S ocjenom 13,949 nedostajalo joj je samo 0.067 boda za postolje na koje se na kraju kao trećeplasirana popela Nizozemka Lisa Top s ocjenom 14,016. Prvo mjesto osvojila osvojila je Švicarka Giulia Steingruber (14,999), dok je srebrna medalja pripala Ruskinji Sedi Tuthaljan (14,683).

Đerek koja je izjavila kako se nije nadala niti ulasku u finale, a kamoli plasmanu na peto mjesto, također je vrhunac sezone Svjetsko prvenstvo u Glasgowu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.