Muke po Perasoviću: Radošević ozljeđen, na pripreme bez “pola” momčadi

Muke po Perasoviću: Radošević ozljeđen, na pripreme bez “pola” momčadi

Pripreme započinju 10. srpnja, a na njima neće biti velik dio prvotimaca.

Velimir Perasović/Foto: www.eurocupbasketball.com

Jučer je u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana press konferencija na kojoj je Velimir Perasović javnosti predstavio popis od 24 igrača na koje računa za Eurobasket.

Na popisu je bilo nekoliko iznenađenja, ali okosnica momčadi bit će ista kao i prethodnih sezona. Ipak, nije sve idilično. Iako su bili u planovima izbornika, zbog ozljeda su otkazali Marko Tomas i Marko Popović. Ono što je potreslo Perasovića je iznenadni poziv Leona Radoševića dan prije objave popisa. Rekao je kako ima ozlijeđen gležanj i kako mora pauzirati dva mjeseca što znači da bi propustio Eurobasket. Pojavit će se 10. srpnja u Zagrebu gdje će ga pregledati reprezentativni liječnici, a onda će se znati više. Velik je to problem s obzirom na to da je Radošević bio u najužim krugovima i nametnuo se kao gotovo siguran putnik.

Američki razigravač Oliver Lafayette očekuje prinovu u obitelji i dobio je slobodno. Termin rođenja djeteta je krajem srpnja, a nakon toga će se pojaviti na pripremama. Anti Tomiću još uvijek traje sezona u Španjolskoj, a finalna serija protiv Reala nije ni krenula. Dubrovčanin bi trebao dobiti slobodno 26. srpnja kada se reprezentacija seli u Slavonski Brod.

Bojan Bogdanović i Damjan Rudež prema pravilima NBA lige smije krenuti s ekipnim treninzima tek 1. kolovoza. Ista stvar najvjerojatnije vrijedi i za Marija Hezonju koji će pristupiti NBA draftu 25. lipnja. Nije nemoguće da taj scenarij vrijedi i za Darija Šarića jer Philadelphia 76ers vrše veliki pritisak i žele Hrvata vidjeti već sljedeće sezone u najjačoj ligi svijeta.

Perasović je objasnio kako Stanko Barać i Hrvoje Perić imaju status rezerve, odnosno dogovor je da u momčad uskaču u slučaju ozljede nekog od prvotimaca. “Njih nećemo vući po pripremama ako nisu sigurni za Europsko prvenstvo, a nisu u toj kvoti. Na popisu su u slučaju ozljede nekih od važnih igrača da mogu uskočiti.”

Iako se za nikog ne može reći da je siguran, deset igrača odskače i nameću se kao oni koji će istrčati pred punu Arenu Zagreb. To su: Roko Ukić, OliverLafayette, Krunoslav Simon, Mario Hezonja, Damjan Rudež, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Luka Žorić, Ante Tomić i Miro Bilan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.