Muke za Skelina: Simon ipak ne može pomoći reprezentaciji protiv Italije

Muke za Skelina: Simon ipak ne može pomoći reprezentaciji protiv Italije

Efes je, koliko se god trudio štititi interese Eurolige, mogao progledati kroz prste Simonu.

foto: HKS

Premda je Kruno Simon rekao da će “igrati pod svaku cijenu”, Efes je ipak odbio tu mogućnost i postavio ultimatum: ili ostaješ ili napuštaš klub.

Iz kluba je dobio papir kojeg je morao potpisati, da ukoliko se ozlijedi u utakmici protiv Italije, Efes će s njim raskinuti dvogodišnji fiksni ugovor i to na Simonovu štetu. Ništa tu ne pomaže ni fond od 30 milijuna eura koji je FIBA predstavila, a koji je spreman za osiguranja mogućih ozljeda igrača tijekom kvalifikacija, što bi u slučaju najgore opcije, one po kojoj bi Simon zaigrao u nedjelju za reprezentaciju i ozlijedio se, značilo da će Efesu biti nadoknađena šteta.

Efes je odlučio zabraniti, praktički ucijeniti našeg igrača, no isti princip nije poštovan kod turskih reprezentativaca. Riječ je o Birkanu Batuku i Dogusu Balbayu iz Efesa, kao i kapetanu Fenerbahčea Melihu Mahmutogluu u reprezentaciji Turske jer je tako naređeno “s vrha”.

Uostalom, Melih Mahmutoglu potpisao je pred dva tjedna, zajedno s još pet suigrača, pismo da neće igrati za reprezentaciju, a pismo je očito sastavio netko iz Fenerbahčea, da bi, ide priča, gazda Fenera Aziz Yilidrim posjeo Željka Obradovića i kazao mu “gledaj, moramo pustiti Mahmutogla, ionako ti ne igra u Euroligi”.

Nakon toga je Mahmutoglu dao izjavu, pobijajući ono što je potpisao samo koji dan ranije, govoreći, “nadam se da ću moći zaigrati za Tursku”.

Spomenimo da Turci, unatoč povoljnijim kriterijima, neće biti kompletni. Nema Sinana Gulera iz Fenerbahčea, no Batuk i Balbay su tu, a sva trojica ovaj tjedan uopće neće igrati svoje euroligaške utakmice.

Efes je, koliko se god trudio štititi interese Eurolige, mogao progledati kroz prste Simonu. Uostalom, on bi odigrao utakmicu protiv Žalgirisa u Kaunasu, a Velimir Perasović ionako nakon Kaunasa planira igračima dati slobodne dane. I nitko drugi iz Efesa ne bi tražio odlazak iz reprezentacije jer Vladimir Štimac više ne želi igrati za Srbiju, a Edo Murić i Zoran Dragić ionako nisu na popisu Slovenaca.

„Savez će pokušati još nešto ne bi li se odluka Efesa promijenila i ne bi li Simon ipak zaigrao u nedjelju“, rekao je izbornik Ivica Skelin, koji je u ovoj priči nemoćan.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.